Afbeelding

Nijnsel wil goede positie zeker stellen

Sport

Sint-Oedenrode - Na enkele weken (voetbal)rust kan Nijnsel aanstaande zondag weer aan de bak. En dat zal geen halve bak moeten worden want het sterke Geldropse Braakhuizen komt op bezoek. Weliswaar werd in de eerste wedstrijd een benauwde 2-1 zege geboekt, maar als je naar de curve van de laatste vijf wedstrijden van beide opponenten kijkt, dan gaat die van de bezoekers zo ongeveer recht omhoog en die van de gastheren buigt behoorlijk naar beneden af.

Maar goed, alles kan snel weer veranderen en bij Nijnsel komt nu ook weer een wat completer team in het veld te staan. De (vaak jonge) vervangers kweten zich weliswaar uitstekend van hun taak, maar de automatismen moet je noodgedwongen toch even los laten en een gezonde dosis opportunisme komt daar voor in de plaats. Tegen SBC thuis zagen we dat ook dit goed kan uitpakken. De wedstrijd op Den Eimert begint om half drie.
Deze zondag wordt tevens het nieuwe kunstgras korfbalveld officieel en op feestelijke wijze in gebruik genomen. Voormalig wethouder van Sint-Oedenrode Ad van der Heijden heeft zich destijds met bewonderenswaardige overgave ingespannen om dit succesvolle project te realiseren en hij is deze middag dan ook eregast. Ook de vrouw die nu het pluche bekleedt, CDA-coryfee mevrouw Drs. Coby C.M. van der Pas-Van Nuland, heeft een sporthart en is van de partij. Een succesvolle lobby dus van de gewaardeerde voorzitter Erik Hoppenbrouwers die insisteerde op de komst van de (voormalige) politieke zwaargewichten. Samen met zijn medebestuursleden en al zijn sportieve dames kijkt Hoppenbrouwers reikhalzend uit naar deze feestelijke manifestatie, zonder meer een hoogtepunt in de bestaansgeschiedenis van de sympathieke Nijnselse korfbalvereniging. Er staat ook een aansprekende demonstratiewedstrijd op het programma. Naast de officiële plichtplegingen wordt er deze middag op het gezamenlijke sportpark door beide verenigingen een sfeervolle themamiddag georganiseerd en het treft natuurlijk dat Nijnsel Heren 1 ook thuis moet. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er komende zondag op Den Eimert een ouderwets gezellige middag van te maken. Gasten die Nijnsel bezoeken worden overigens sowieso nauwelijks teleurgesteld, zo heeft recent onderzoek uitgewezen.