Ollandia verdiende driepunter in thuisduel

Sint-Oedenrode - Wind, regen en volop strijd in de wedstrijd Ollandia – Fiducia in de 5de klasse F van de KNVB afdeling Zuid 2. Ollandia was de gastheer voor voetbalploeg Fiducia uit De Rips. Deze wedstrijd had gespeeld moeten worden op zondag 29 januari maar vanwege het slechte weer werd de wedstrijd toen afgelast.

Twee ploegen die zich manifesteren net onder de middenmoot op de ranglijst. Bij de aftrap van de wedstrijd hadden beide teams 14 punten maar hierbij dient te worden aangetekend dat Fiducia 1 wedstrijd minder heeft gespeeld.

De beste kansen in de eerste 20 min waren voor Ollandia. Met veel passie, lef en durf opent Ollandia de wedstrijd waarmee het zelfvertrouwen in de ploeg toenam en de openingstreffer in de lucht "hing". Dat de wind vooral in de 1ste helft vaak hinderlijk aanwezig was bleek wel uit een aantal spelsituaties. Bij de aanval over links waar de bal door William Bekkers met veel maatgevoel randje 16 meter op de vrijstaande Robert Erven werd gespeeld kreeg de wind grip op de bal en met een prachtige slinger verdwijnt de bal over de achterlijn zonder door Robert Erven te zijn aangeraakt. Even later overkwam Rene Raaijmakers hetzelfde. Vrije trap op 20 meter van het doel, wind mee, en Rene Raaijmakers achter de bal. Zijn doelgerichte schot werd door de wind teniet gedaan en de kans op scoren was verkeken. De mogelijkheid van Robert Erven in de 15de min om de openingstreffer te maken werd in de kiem gesmoord door de goed uit zijn goal komende doelman van Fiducia. De lob van Robert Erven werd door de uiterste inspanning van de Fiducia doelman net voldoende van richting veranderd om een doelpunt te voorkomen. In de 25e min was het raak. Aanval van Ollandia over rechts waarbij Remco Voets wordt aangespeeld. Prachtige bal aanname, bal goed onder controle, speelt zich dan knap vrij en kan dan ook nog de perfecte pass afleveren op de goed meegelopen Robert Erven. Met een prachtige kopbal werkt die de bal in de touwen. 1 – 0. Twee minuten later maakt Ollandia een kopie van de aanval waaruit het doelpunt viel, echter nu was de assist van Robert Erven en de sterke kopbal van Remco Voets. Jammer dat de bal net naast ging, Remco had meer verdient.

Vlak voor rust kreeg Carlo Siemons de kans om de voorsprong te vergroten maar zijn schot van afstand kon ternauwernood door de doelman tot hoekschop worden verwerkt. Deze hoekschop leidt uiteindelijk niet tot waar Ollandia op had gehoopt.

Na rust lijkt het erop dat Fiducia het heft in handen neemt, toont veel initiatief en duikt herhaaldelijk gevaarlijk op in het doelgebied van Ollandia. Met lange mannen voorin zijn de corners van Fiducia erg gevaarlijk maar Ollandia had de zaak onder controle. Met de wissel Jurrit van Roosmalen voor Remco Voets kwam er iets meer snelheid voorin en was het loeren op de counter om de voorsprong uit de breiden en daarmee de overwinning veilig te stellen. Over en weer geen hoogstaand voetbal, Fiducia op zoek naar de gelijkmaker en Ollandia voor behoud gewonnen wedstrijd. Voor het publiek bleef het tot het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter erg spannend. Spelers en toeschouwers van Ollandia terecht blij met de verdiende 3 punten