Rhode pakt in slotfase een punt

Sint-Oedenrode - Net als de eerste ontmoeting in Heeswijk eindigde de wedstrijd tussen Rhode en Heeswijk in 1-1. Er waren wel meer overeenkomsten, het was opnieuw een aantrekkelijke wedstrijd met veel tempo en inzet. Het enige verschil was dat er minder kansen te noteren vielen. De doelpunten vielen dan ook pas in de laatste 10 minuten. Heeswijk kwam in de 81e op 0-1 en leek met de overwinning naar huis te kunnen, maar Rhode kreeg toch waar het recht op had, in de 87e minuut werd de stand weer gelijk, 1-1.

Rhode begon goed aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kans, Kyron Brus kopte een voorzet over. Het eerste wapenfeit van Heeswijk kwam na ruim een kwartier, een gevaarlijke vrije trap van zo'n 30 meter. Vlak daarna raakte een verwaaide voorzet de lat. Daarna waren er weer wat kansjes voor Rhode uit voorzetten van Simon vd Wetering.

In de tweede helft was hetzelfde wedstrijdbeeld te zien. Wisselende kansen, bij Rhode o.a. voor Mart Krüsemann. Ook Heeswijk kreeg wel mogelijkheden, met name nummer 10, Wouter van Dijke, bezorgen zijn directe tegenstanders Martijn van Boerdonk en Paul Smeets handenvol werk. In de 75e minuut was er een kans voor Rhode uit een snel genomen vrije trap en in de 78e minuut ging een schot van Tom Willems net over. Het leek er op dat er geen doelpunten zouden vallen, maar in de laatste 10 minuten gebeurde dat toch. Balverlies bij Rhode leidde de eerste treffer in.
Heeswijk zocht razendsnel de aanval, had plotseling 3 mensen in het 16 meter gebied en Danny Aarts mocht de trekker overhalen, 0-1. Maar Rhode was nog niet verslagen. Net over de middellijn kreeg het een vrije trap die hoog voor het doel kwam, en Geert Oerlemans wist daar wel raad mee en kopte de bal onder in de hoek, 1-1. De punten werden gedeeld en dat was ook een uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben.