Rhode krijgt te weinig in topper tegen FC Uden

Op papier was FC Uden – Rhode de topper van de dag en op het veld was het een mooie pot voetbal met veel spanning en doelpunten. Uiteindelijk was FC Uden met 4-3 de gelukkige winnaar, Rhode kreeg te weinig, het had op zijn minst een gelijkspel verdiend.

Na een minuut of 12 kwam FC Uden op voorsprong, maar Rhode wist binnen een paar minuten de schade te herstellen. Bas van Kuringen profiterende van slecht uitverdedigen van de keeper, en scoorde beheerst in het uiterste hoekje, 1-1. Rhode had in het eerste half uur meer balbezit en had ook het beste van het spel, maar FC Uden heeft een goed voetballende ploeg die aanvallend ook gevaarlijk is. Het meeste gevaar kwam aan Rhode kant vooral uit vrije trappen en vlak voor rust wist Mart Krüsemann uit een rebound van een vrije trap ook te scoren, 1-2. Maar ook nu viel de tegentreffer binnen een paar minuten. Uit een strafschop wegens hands werd de ruststand 2-2.
In de 2e helft kwam Rhode in de 53e minuut opnieuw op voorsprong, Rhode verdedigde goed uit en via Joep van de Mortel kon Kyron Brus scoren, 2-3. En voor de derde keer was het binnen een paar minuten opnieuw weer gelijk, FC Uden scoorde uit een voorzet van rechts, 3-3. Rhode ging daarna volop voor de winst en was ook de betere ploeg, maar had pech bij d afwerking en ook toen de scheidsrechter een duidelijk handsbal over het hoofd zag. FC Uden had meer geluk, direct uit een corner werd de 4-3 gescoord, bij Rhode was de nodige twijfel of de bal wel helemaal over de lijn was, maar de scheidsrechter had die twijfel niet. FC Uden was de gelukkige winnaar.
Komend weekend is het een inhaalweekend. Er zijn maar een paar wedstrijden en i.v.m. de Paaspop zijn er ook nog een aantal verplaatst naar een andere datum.