Irene en Ollandia delen de punten

Sint-Oedenrode -Sportpark De Laat In Gemonde was afgelopen zondag het decor voor de derby Irene - Ollandia. In de 1ste helft van de competitie werd door Ollandia thuis met 4 - 1 van Irene gewonnen. Dat opent perspectieven voor de return aldus de mee gereisde Ollandia supporters. In de opstelling van Ollandia zaten geen verrassingen.

Met voorin Bart Smetsers en Robert Erven, op het middenveld William Bekkers, Paul van Driel, Tom de Beer en Stan de Beer, en achterin Ruud van Driel, Arjan van Os, Rene Raaijmakers, Carlo Siemons en sluitpost Tom Wouters begon trainer Hugo van de Sande aan de wedstrijd.

De eerste 45 min deden beide teams weinig aan klantenbinding. De temperatuur op het sportpark was maar een paar graden boven nul en de vedetten op het veld deden er weinig aan om de gevoelstemperatuur van de toeschouwers met frivool spel te verhogen. Het voetbalspelletje speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Af en toe mondde een aanvallende actie van een van de spelers uit in een heuse aanval maar resultaat bleef uit. De beste kans was voor Ollandia. De ingooi van Paul van Driel op slag van rust bereikt William Bekkers die in een beweging de bal voor het vijandelijke doel brengt. Het schot van Bart Smetsers kon ternauwernood door de Irene goalie tot corner worden verwerkt. Ruststand 0 – 0.

De 2de helft begon Ollandia sterk, zet vanaf het begin Irene onder druk wat in een paar minuten al een aantal goeie scoringskansen oplevert. Uit het aanvallende spel kreeg Ollandia een aantal corners te nemen. Deze goed genomen corners – veelal door - William Bekkers brachten toch enigszins onrust in de verdedigingsorganisatie van Irene. Robert Erven zijn lob-balletje, net over, het afstandsschot van Rene Raaijmakers, net over, waren in de beginfase van de 2de helft de beste kansen voor Ollandia. Irene is echter attent en alert en vooral door het goede keeperswerk van de Irene doelman lukt het Ollandia niet de scoringskansen om te zetten in echte goals. Halverwege de 2de helft brengt Hugo van de Sande Jurrit van Roosmalen in het veld om de druk in de voorhoede opvoeren. In de slotfase werd Remco Voets gebracht voor de alles of niets poging. Dat was bijna gelukt. Met een schitterend geplaatst afstandsschot laag over de grond had Remco zich tot man of the match kunnen bombarderen maar weer ging de doelman van Irene op tijd gestrekt en tikt de bal over de achterlijn, hij is de man of the match. 0 - 0