Ollandia haalt volle rendement uit tegen VOW

Roois nieuws
Ollandia uit naar VOW, een wedstrijd met een speciaal tintje. Spelen tegen de ploeg van ex-trainer Gerard van Zutphen. Ollandia was echter niet van plan op het Sportpark van VOW cadeautjes weg te geven.

Beide ploegen speelde een behouden 1ste helft. Na 45 min kon worden vastgesteld dat de thuisploeg de beste kansen had gekregen maar niet wist te scoren, mede door goed keeperswerk van de Ollandia goalie Tom Wouters. Ollandia kon het in de 1ste helft VOW niet echt moeilijk maken, wat ze misten was gedrevenheid, scherpte en overtuiging.
Ruststand 0 – 0. Dat het in de 2de helft anders moest had Hugo vd Sande zijn mannen duidelijk gemaakt in de rust. Na rust kwam William Bekkers in het veld voor de geblesseerde Paul van Driel. Een paar min na de aftrap kwam er al een serieuze scoringskans voor Ollandia. Het combinatiespel tussen Carlo Siemons, William Bekkers en de als goed opgestelde afmaker Stefan Erven was de perfecte mogelijkheid om de doelman van VOW te verschalken. Helaas ging de kopbal van Stefan Erven net over. Doeltrap voor VOW. De lange trap naar voren van keeper Niek van Zutphen schepte verwarring in de achterhoede van Ollandia. Om het gevaar te keren beging Ollandia een overtreding even buiten de 16. Uit deze vrije trap viel het VOW doelpunt. Goed voorgegeven door Bart vd Oever en prachtig ingekopt door Bart vd Laar. 1 – 0. 5 min later trok Ollandia de stand gelijk door een heerlijk doelpunt van Robert Erven. Met een professioneel eredivisie hakballetje tikt hij de lage voorzet van Carlo Siemons over de doellijn. De keeper van VOW verbouwereerd achterlatend. De Ollandia mannen hadden elkaar weer gevonden, wat ze miste in de 1ste helft maakte ze helemaal goed in de 2de helft wat de spanning in de wedstrijd naar een hoog niveau tilde. Op het scherpst van de snede werden de duels uitgevochten, aan de scheidsrechter de zware taak om alle bewegingen juist en correct te beoordelen. In de 73 ste min maakte Ollandia een eind aan de ergste spanning toen Robert Erven op volle snelheid op weg ging naar de achterlijn, goed terug legde op de inkomende Jan Wouters en die miste niet. Met nog 10 min te spelen was een wissel bij Ollandia aanstaande, want de jonge talentvolle speler Gerbe Dankers was door zijn trainer de dug-out uitgestuurd voor zijn warming up om in te vallen voor de moe gestreden Robert Erven. Voor VOW was het erop of eronder. De doelman van VOW had zijn doel verlaten en was mee voorin te vinden om samen met zijn ploegmaatjes alsnog 1 punt uit de wedstrijd te slepen. Van dit scenario kon Ollandia uiteindelijk niet meer profiteren al waren Gerbe Dankers en Stefan Erven 2 keer dichtbij een derde doelpunt. De laatste speelminuten verliet de goed spelende Carlo Siemons met een winnaars glimlach het veld om plaats te maken voor Jochem Treuren.