Gelijkspel Rhode tegen BVV

Sint-Oedenrode - In een meer spannende dan fraaie wedstrijd werd door zowel Rhode als BVV veel strijd aan de dag gelegd en uiteindelijk verdienden beide teams één punt. Na een aftastend begin, kreeg BVV de eerste kans in de wedstrijd. In de zevende minuut werd slordig verdedigen Rhode bijna fataal, maar de fraaie kans werd niet benut door BVV.

Het spel golfde op en neer, zonder echte scoringskansen. In de achttiende minuut kwam Rhode op voorsprong. Simon van de Wetering soleerde door de achterhoede van BVV en rondde fraai af, 1 – 0 voor Rhode. Hierna zag het er naar uit dat Rhode door zou drukken. Schoten van Paul Smeets en Geert Oerlemans misten de precisie. In de vijfenveertigste minuut redde Paul van Heesch knap een verraderlijke bal van BVV, waardoor de ruststand op 1 – 0 voor Rhode bleef staan.
Rhode begin fel aan de tweede helft, hetgeen meteen een scoringskans opleverde. Direct daarna een goede aanval van BVV, die met een overtreding in het strafschopgebied eindigde, maar wel een strafschop opleverde. Deze strafschop werd feilloos ingeschoten, stand 1 - 1. Nu was het BVV dat het initiatief nam, zonder echt gevaarlijk te worden. In de vijfenzestigste minuut was er een grote kans voor Rhode. Mart Krüsemann ging alleen op de keeper af, de keeper van BVV reageerde alert. Toch zou Rhode op voorsprong komen. In de zeventigste minuut een actie van Simon van de Wetering die in het strafschopgebied werd gevloerd, strafschop voor Rhode. Rhode beschikt over een specialist strafschopnemen en ook nu schoot Daan van Dinten de strafschop onberispelijk binnen. De wedstrijd bleef spannend en het zag er naar uit dar Rhode een verrassende overwinning zou gaan boeken tegen een sterke tegenstander. Echter, een zondagsschot van BVV in de zesentachtigste minuut kreeg Rhode doelman Paul van Heesch niet onder controle en bood BVV de kans om op gelijke hoogte te komen. Hiermede werd wel recht gedaan aan het wedstrijdbeeld van negentig minuten voetballen op een zwaar veld in de Neul. A.s zondag gaat Rhode naar Waalwijk op bezoek bij Baardwijk. Beide ploegen hebben 21 punten en maken deel uit van de grote middenmoot. Thuis liep het bij Rhode als een trein en won het met grote cijfers, maar zo makkelijk zal het zondag zeker niet gaan. Overigens is er voor het eind van de week wel nachtvorst voorspeld dus het is wel de vraag of er dan gevoetbald kan worden.