Afbeelding

Karel Verschuijten en Narda van Zutphen kampioenen tireren

Sport

Sint-Oedenrode - Tireren ofwel precisieschieten is een spectaculair maar ook moeilijk onderdeel van de petanque sport. Er is aanleg voor nodig maar het kost vooral veel oefening om dit onderdeel goed te beheersen.

Na donderdag- en vrijdagavond in totaal 120 boules te hebben geschoten op 5 verschillende opdrachten, bleek Karel Verschuijten (+143) dit onderdeel momenteel het best onder de knie te hebben. Hij heroverde hiermee zijn titel en de wisselbeker die vorig jaar naar de huidige nummer 2 Wim vd Rijdt (+135) ging. Op plaats 3 eindigde Rob van Berkel (+131), 4e werd Henk Hermes (+125) en 5e Erik Verschuijten (+123). Bij de dames ging het kampioenschap en wisselbeker naar Narda van Zutphen (+59), die daarmee de kampioen van vorig jaar, Gerrie vd Rijdt (+56), nipt versloeg. 3e werd Angela Gerritsen. Over het gehele toernooi waren de scores aanzienlijk beter dan vorig jaar.

Zomeravondcompetitie NJBB
Team 1 won haar uitwedstrijd tegen Oisterwijk 1 met 2-7. De tripletten Kees Luijten/Leon vd Rijdt/Ingrid vd Eijnden en Marco v Wanrooij/Igor vd Loo/Joris van Liempd wonnen al hun partijen. Team 1 (+6) staat hiermee op plaats 2 in de hoofdklasse. Ook team 2 wist in haar uitwedstrijd tegen Tilburg 2 te winnen en wel met 4-5. Het triplet Piet Habraken/Jan Bekkers/Ad vd Velden won al haar partijen. Team 2 (+4) staat hiermee 3e in de hoofdklasse. In de 1e klasse overtroefde team 3 Oisterwijk 2 met 1-8. De tripletten Jan van Erp/Angela Gerritsen/Ad Ketelaars en Maria Thijssen/Ronald Thijssen/Huub van Abeelen wonnen deze avond alle drie de partijen. Team 3 (+6) voert hiermee het klassement aan in de 1e klasse. Team 4 ging met 7-2 onderuit in haar uitwedstrijd tegen Dongen 4. Zij staat nu 3e (+3) in het klassement 2e klasse.