Nijnsel verslikt zich; 0-2

Nijnsel - De voorlaatste thuiswedstrijd van afgelopen zondag leverde een bezoek op van een traditioneel Kempische club: Bladella. Dit was voor Nijnsel de allereerste tegenstander ooit in de derde klasse op 6 september 2015. Een streep van Toby Verhoeven leverde destijds de bejubelde 0-1 eindstand op.

Nu zijn we 23 wedstrijden verder en de vlag hangt er voor de thuisclub beter bij dan voor de gasten die een groot deel van het seizoen in het rechterrijtje hebben gebivakkeerd. Met als gevolg dat er nog wat puntjes nodig zijn om de onderste vier plaatsen te ontlopen want daar heerst het rijk van het (dreigende) degradatiespook waar niemand wat mee op heeft.
Het publiek ging er buiten eens goed voor zitten in een heerlijk zonnetje en een aanzienlijk deel van de aanhang bleef in de kantine om de eredivisie te volgen, nauwelijks bekomen van de desillusie dat de betrokken ploegen opnieuw niet sterk genoeg bleken om de Nederlandse beker te veroveren.
Het eerste wapenfeit viel te noteren in de dertiende minuut toen Leon Peters, ijzersterk op dreef in zijn nadagen, de doelman van de gasten tevergeefs probeerde te verschalken. In de 30e minuut een vrije trap voor de gasten. De scheidsrechter had een gestrekt been geconstateerd zonder dat er een tegenstander in de buurt was. Het leverde echter toch een vrije trap op. Het leek in eerste instantie een redelijk onschuldig rollertje richting de Nijnselse goal maar tot afgrijzen van alles wat geel en blauw was, ging de bal via de keeper en de binnenkant van de paal toch over de doellijn: 0-1. Johan van der Pas had nog net voor de thee de gelijkmaker op zijn schoen, maar het was de verkeerde…..
Na de rust probeerde Nijnsel een tandje bij te zetten maar er werd te doorzichtig en onzorgvuldig gespeeld om de Kempische verdediging echt in verlegenheid te brengen. Bladella leek net iets gretiger te zijn in het ver- of heroveren van de bal. Dè Actie van de Wedstrijd kwam in de 67e minuut op naam van Robin Wetser die een magistraal schot los liet dat op de lat in de schoonheid stierf. Dat had beter verdiend! Niet veel later een meer dan verdienstelijke en sierlijke kopstoot van Leon Peters die echter onvoldoende richting had. De tsunami aan Nijnselse aanvallen leverde bijna vanzelfsprekend aan de andere kant de nodige ruimte op en zowel in de 74e als de 79e minuut hadden de gasten de wedstrijd in het slot kunnen gooien. De sleutel bleef echter nog even zoek. Nijnsel bleef (wan)hopen, opportunisme vierde hoogtij. Dit tot de 90e minuut toen de sleutel aan de andere kant wel werd gevonden en de 0-2 aan alle onzekerheid een eind maakte. Nijnsel teleurgesteld, de laatste thuisnederlaag werd geleden in september 2015 (!) tegen kampioen Oirschot Vooruit. In de kantine waren beide supportersgroepen inmiddels tien keer opgesprongen.

Zondag laatste thuiswedstrijd tegen Hapert.
Aanstaande zondag 8 mei opnieuw een thuiswedstrijd en wel tegen Hapert. De uitwedstrijd eindigde destijds in 2-2. De bezoekers zijn al veroordeeld tot de nacompetitie. Daar SBC afgelopen zondag ook 'slechts' gelijkspeelde kan de derde plaats in de eindrangschikking nog steeds in handen komen van Nijnsel, zeker omdat op Tweede Pinksterdag de kraker SBC-Nijnsel op het programma staat. Maar eerst Hapert, in de hoop dat de motor van Nijnsel dan niet opnieuw hapert. De laatste thuiswedstrijd wordt traditioneel omgetoverd in een themamiddag met als titel ''t is Bal'. Kort maar vooral krachtig.