vlnr: Marjelein Verhoeven, Agnes Vissers, René van Erp, Sjef van den Berg, William Huyberts
vlnr: Marjelein Verhoeven, Agnes Vissers, René van Erp, Sjef van den Berg, William Huyberts

Sjef van den Berg koning bij Ontspanning

Sport

Sint-Oedenrode - Afgelopen zaterdag was het koningschieten bij Ontspanning. Er deden 22 schutters mee, 17 recurveschutters en 5 houtschutters. Sjef van den Berg kwam zijn titel van vorig jaar verdedigen. Na de kwalificatieronde van 30 pijlen waren de eerste drie winnaars al bekend: Marjelein Verhoeven was met 218 punten de hoogste dame. Jos van de Veer was 9e met 239 punten en Frans van de Braak was 15e met 200 punten.

Sjef ging met 297 punten als eerste geplaatst naar de afvalrondes. Hier vielen per ronde 4 schutters af tot er 4 over waren. Deze vier schoten een halve finale en een finale tegen elkaar. De winnaar en dus koning bij Ontspanning werd Sjef van den Berg. René van Erp werd prins en William Huyberts werd ridder. De overige uitslag bij de recurve: Mark Kuys, Martie Verhoefven, Theo Passier, Wil Kivits, Simon Boersbroek, Jan Versantvoort, Jan van Erp, John van Mulukom, Bep van Bergen, Marjelein Verhoeven, Jos van de Veer, Frans van de Braak, Jerica van de Mortel en René van der Heijden.

Bij de houtschutters werd geschoten om een houten beker. Agnes Vissers kwam als winnaar uit de strijd. Verdere uitslag: Jos van den Berg, Michael Moonen, Antoon Vervoort en Martijn de Kok.

De Rozelaer heeft dinsdagmiddag 'n wedstrijd geschoten. Winnaar was Jan van Bergen met 221 punten. De overige uitslagen: Martie Verhoeven 220, Antoon Vervoort 215, Leo van Breugel 211, Jan Gordijn 209, Jan van Erp 190 en Ron Spijker 160. Vorige week hebben Theo Passier en René van Erp een veldwedstrijd geschoten in Tienray. Theo werd 2e bij de heren masters compound met een score van 382. René werd 9e met een score van 263 bij de heren compound. Op zondag heeft Piet van den Berg in Zoetermeer de tweede wedstrijd in de Lowlands Shootout geschoten. Met 607 punten ging hij als 11e geplaatst naar de finales. Hij won hier 1 ronde en eindigde uiteindelijk op de 15e plaats. Op maandagavond schieten de Vrienden van Pieter Breugel en op dinsdagmiddag de Rozelaer. Vrijdagavond is de clubavond voor de senioren. De leden hebben een eigen sleutel en kunnen vrij binnen en buiten trainen als de accommodatie niet bezet is. De jeugdtraining is op woensdagavond van 18.30 – 20.00 uur.