Seth heeft alles van PSV!
Seth heeft alles van PSV! Foto:

Jonge Rooienaren zijn groot fan

Sport Sport

Sint-Oedenrode - Eindhoven en omgeving maakt zich klaar voor een groot feest. Sinds zes jaar kan PSV weer kampioen worden. Ze domineerde de competitie en dat tot grote vreugde van ook de Rooise PSV-fans. Zij staan te popelen om het festijn mee te vieren. Voor sommigen is het het eerste kampioenschap. Wat blijkt, het PSV-virus wordt al op jonge leeftijd overgenomen! 

Eva (8 jaar; groep 4 Odaschool) is groot fan van PSV. Noa Lang is haar favoriet, daar heeft ze een grote poster, kussen en tas van. Naar school gaat de psv broodtrommel en psv beker mee. Elke wedstrijd wordt op tv gevolgd en als het na bedtijd is, is de eerste vraag in de ochtend wat PSV heeft gedaan. Afgelopen zaterdag heeft ze zelfs een echte wedstrijd in het stadion gezien. Ze was helemaal gelukkig! Haar grootste droom is nu nog om Noa Lang te ontmoeten!

Jelle van Tiel (8 jaar) is een mega grote PSV-fan! Hij weet jullie alles te vertellen over zijn favoriete voetbalclub en kent alle spelers bij naam. Zelf voetbalt hij ook en z’n grote wens is profvoetballer worden. 

Willy Lathouwers en z’n drie zonen met kleinkinderen zijn grote PSV fans. Zo zaten ze tijdens hun familieweekend voor de tv naar PSV tegen Vitesse te kijken, omdat ze zelf niet in het stadion aanwezig konden zijn.

Seth (8 jaar): “Toen ik in de kleuterklas zat, ben ik fan van PSV geworden. Ik ben fan van ze, omdat ik het een goede voetbalclub vind. Ook vind ik het geweldig dat deze club in Eindhoven zit. Zo kan ik langs het stadion rijden met de auto en naar de PSV-winkel gaan. In het team zitten spelers die goed kunnen koppen, ook komt de bal vaak in het doel terecht. De trainer doet het ook erg goed. Hij zegt wat de spelers moeten doen. Thuis volg ik de scores, de opstelling van de wedstrijd, de stand in de Eredivisie en ken ik het lied over Foxy. Foxy is hun mascotte. Samen met mijn opa ben ik in het stadion geweest, toen wonnen ze tegen ADO Den Haag met 3-1. Als echte fan, spaar ik ook spullen. Ik heb een fietssleutel, een aanvoerdersbandje en ook mijn gymtas is van PSV! Dat PSV nu, waarschijnlijk, kampioen wordt vind ik erg leuk! Mijn wens is dat ik nog eens naar een wedstrijd of training mag gaan kijken!”

Eva is groot fan.
Willy Lathouwers kijkt met zijn familie naar PSV.
Jelle samen met Phoxy.
Mels met de PSV-mascotte.