Een foto uit ons archief: de bekerwinnaar in 2016!
Een foto uit ons archief: de bekerwinnaar in 2016! Foto: Jos van Nunen

Verlenging voor Rooise zaalvoetballers?

Sport Sport

Sinds 1985 wordt er al gezaalvoetbald in Sint-Oedenrode. Vroeger nog in de regio, dus uitjes naar Eindhoven en Valkenswaard waren geen uitzondering. Een aantal jaar later werd onderzocht of er geen echte Rooise zaalvoetbalcompetitie opgezet kon worden. Een schot in de kruising, zo bleek. 26 Teams meldden zich aan. Sindsdien wordt er elk jaar gestreden om de felbegeerde titel in verschillende poules. Een heus bekertoernooi zorgt voor een extra kans op een prijs. Absoluut hoogtepunt in de geschiedenis is een oefenwedstrijd tegen het Nederlands zaalvoetbalteam geweest. Het speelde tegen een selectie van Rooise spelers. Maar ook het meespelen van zaalvoetbalgrootheid, en tegenwoordig volkszanger, John de Bever behoort tot de hoogtepunten. 

Door: Freek Vervoort

Met momenteel negentien teams, verdeeld over twee poules, is het animo afgenomen de laatste jaren. Covid heeft hier zeker mee te maken. Voor de pandemie werd er namelijk nog in drie poules gestreden door 23 teams. Deze tendens baart het bestuur enorme zorgen. De aanwas van jongeren is nagenoeg nihil en steeds meer teams hebben moeite om genoeg spelers op de lijst te krijgen. Voor aankomend seizoen zijn er weer twee teams die stoppen, wat er dus op neer komt dat er nog zeventien teams over blijven. 

De grootste verandering vindt echter plaats in het bestuur. Na tien jaar van besturen vinden Nick de Laat en Tom Onland het mooi geweest. Zij dragen het stokje over. Wie de bal op gaat pakken is nog niet duidelijk. Daar wordt driftig naar gezocht. “Zelf speelde ik al een aantal jaren zaalvoetbal met een vriendenteam. Aangezien dit niet verloren mocht gaan heb ik de taak van penningmeester op me genomen. Op deze manier kon ik mijn beide talenten inzetten!” aldus Tom. Ook Mario Korsten bergt de voorzittershamer definitief op. Hij heeft maar liefst 35 jaar de kar getrokken en verschillende ups en downs meegemaakt. Mario: “Tien jaar geleden stonden we er een beetje hetzelfde voor. Door de verbouwing van ‘de Streepen’ moesten we uitwijken naar een sporthal in Veghel. Ook toen zochten we een nieuw bestuur. Gelukkig waren Nick en Tom destijds bereid om het mee op te pakken.”

In tien jaar is veel gebeurd, maar een frisse wind is weer nodig. Een nieuw bestuur van minimaal drie leden wordt dus dringend gezocht. Als er voor 1 juli geen perspectief is zal de competitie helaas moeten stoppen. Gelukkig heeft tijdens de jaarlijkse ledenvergadering een nieuwe voorzitter zich aangediend, maar wel onder een belangrijke voorwaarde. “Ik wil er graag voor zorgen dat het balletje kan blijven rollen in de Rooise zaal”, laat de nieuwe voorzitter weten. Tijdens de vergadering werd die boodschap met luid applaus ontvangen. Een naam kan op dit moment nog niet bekend gemaakt worden. Er moeten namelijk nog minimaal twee bestuursleden gevonden worden om alles in goede banen te leiden. Als dit niet gebeurt, zal er alsnog definitief worden afgefloten. 

Hoe de toekomst van de zaalvoetbalcompetitie eruit gaat zien is nog niet bekend. Het nieuwe bestuur zal eerst vorm moeten krijgen, voordat er eventuele veranderingen doorgevoerd worden. Op zeer korte termijn zal er dan ook niets veranderen. Mocht er een nieuw bestuur gevonden worden, dan zullen Mario, Nick en Tom alles netjes overdragen. Daarna is het aan de nieuwe lichting. 

De kampioenen van dit jaar zijn al even bekend. D. Kelders Hoveniers ging er in de B-poule vandoor met de titel. In de A-poule wist Schildersbedrijf Gebroeders Harks zich te kronen tot kampioen. De strijd in de beker ligt nog volledig open. Royal Queen Seeds won de eerste halve finale van Eetcafé Oud Rooy op overtuigende wijze. “Zij waren ontketend, hier was geen beginnen aan voor ons”, vertelt een speler van Eetcafé Oud Rooy. De andere halve finale ging tussen Hurkmans Dakbedekking en Gerits/ Café d’n Dommel. Dit werd een prooi voor Gerits/ Café d’n Dommel waardoor zij samen met Royal Queen Seeds gaan uitmaken wie de bekerwinnaar van seizoen 2022/2023 gaat worden. De finale vindt plaats op 12 mei om 20.30 uur. hiervoor is iedereen van harte uitgenodigd.

Aansluitend vindt de jaarlijkse feestavond plaats waarop alle prijzen worden uitgereikt en het seizoen geëvalueerd kan worden. Uiteraard zal deze feestavond worden opgeleukt door een echte feestzanger.

Afbeelding