Rooise zaalvoetbalcompetitie: respectvol en sportief

Roois nieuws
Sint-Oedenrode - Op 16 mei staat de spannende bekerfinale op het programma. Het zal niet met zoveel vuurwerk gepaard gaan als bij PEC Zwolle – Ajax, maar de apotheose van de Rooise zaalvoetbalcompetitie mag er wezen. Zowel in de beker als in de competitie. De komende weken vallen de beslissingen. Na de bekerfinale is er zoals ieder jaar een feestavond. In harmonie vieren de teams dan het einde van het seizoen. Tekenend voor de hele competitie.

“Sportief” en “Respectvol”, zo typeert voorzitter Mario Korsten ‘zijn’ competitie. Hij is bescheiden, klopt zichzelf niet op de borst, maar Mario mag de ‘godfather’ van de Rooise zaalvoetbalcompetitie worden genoemd. Hij is al 25 jaar voorzitter. Met veel plezier. “Ik vind het nog steeds geweldig om te doen. Alleen is mijn rol nu wat anders dan vroeger. Ik laat het meeste over aan Nick de Laat en Tom Onland. Zij zijn nog jong en ik laat ze vrij om alles te regelen”, vertelt Mario. Samen gaan ze er voor om de competitie een boost te geven.

“Op dit moment hopen we op een kleine groei”, zegt Mario. “We hebben nu drie poules van zeven, maar het liefst hebben we straks drie poules van acht. Toen de sporthal werd gebouwd, moesten we uitwijken naar Veghel. Toen zijn enkele teams gestopt en niet teruggekomen. Nu draait het weer op volle toeren en zijn nieuwe teams welkom.” Het bestuur zou niet alleen graag nieuwe aanwas willen zien in de vorm van ploegen. Ook het scheidsrechterkorps mag best wat vers bloed gebruiken. Mario: “Al jaren fluiten dezelfde scheidsrechters. Die doen het prima en we zijn erg blij met ze. Toch zou het goed zijn om ook wat jongere scheidsrechters er bij te hebben. Bijvoorbeeld iemand die net gestopt is met zaalvoetbal en er toch bij betrokken wil blijven. Iemand die geïnteresseerd is, mag zich bij ons melden.”

Binnenkort komt de nieuwe website online. Daar wordt op dit moment aan gewerkt. Dan is alles klaar om net iets groter te groeien. Komend seizoen drie poules van acht, dat is het streven, maar eerst nog de feestavond op 16 mei. Die is voor iedereen toegankelijk.