Groep 8 van Boskant.
Groep 8 van Boskant.

Groep 8 vliegt uit

Algemeen

Sint-Oedenrode - Een fijne, geborgen tijd wordt afgesloten. Een spannende, nieuwe tijd breekt op. Op naar de 'grote school'. Een stap die iedereen zich nog wel kan herinneren van vroeger. De Rooise kinderen die dit jaar in groep 8 zaten, gaan het meemaken. Vinden ze het spannend? Gaan ze groep 8 missen? We vragen het hen…

OBS de Springplank
"Hallo, wij zijn Luna en Mirre van OBS De Springplank. We hebben een hele leuke tijd gehad op de Springplank en willen jullie graag over ons laatste jaar vertellen. Het leukste was in groep 8 de uitdaging en de musical. We vonden het heel interessant, hebben er veel van geleerd en hebben veel succes gehad. Ook vonden we het kleuterfeest erg leuk. Wij gaan de gezelligheid van alle kinderen op school en de juf en meesters die zo aardig zijn het meeste missen. De meeste herinneringen hebben wij aan meester Emiel Kroese. Hij was altijd goed in zijn vak en haalde ook altijd op het goede moment grapjes uit. Wij zien er tegen op dat we heel ver moeten gaan fietsen en dat we dan de jongste zijn. Hopelijk hebben we op de middelbare net zo'n leuke en gezellige tijd als onze tijd op de Springplank!"

Franciscusschool Boskant
"Groep 8 was een heel leuk jaar! We hadden meestertje Thijs en dat was heel gezellig. We deden dingen die leuk waren, zoals een bezoek aan de Efteling. Ook hebben we een onvergetelijk kamp gehad, samen met Olland. Leuke spellen in het bos, 's avonds griezelspellen in het donker, een gave bonte avond met iedereen een dansje. Maar aan het einde van het kamp waren we super moe en twee weken later moesten we de Eind Cito maken. Daarna zijn we vooral bezig geweest met onze musical; veel kinderen hadden behoorlijk wat tekst maar het resultaat mocht er zijn!
Wat zullen we gaan missen: onze klasgenootjes, de meester, vrije tijd, mijn vrienden, de juffen, onze vertrouwde kleine school. Waar kijken we naar uit: hopelijk een leuke klas, nieuwe vrienden maken, Leuke kinderen, leuke lessen en leuke jaren, de HIC- lessen, nieuwe uitdagingen."

De Sprongh Olland
Britt Veldt en Stijn Ooijen worden geïnterviewd        
Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in groep 8? En waarom?
Britt: "Het kamp. We hebben 4 dagen lang leuke dingen gedaan!"
Wat ga je het meeste missen van de basisschool en waarom?
Stijn: "De meester, de juf en de kinderen van de klas. We hebben een goede band!"
Aan welke juf /meester heb je de beste herinneringen en waarom?
Britt: "Aan juf Kimberley, omdat ze een baby heeft gekregen. En aan meester Koen, want die vertelde altijd leuke raadsels."
Waar zie je het meeste tegen op van de middelbare school? En waarom?
Stijn: "Dat de klas uit elkaar valt en dat we veel huiswerk moeten gaan maken."
Denk je dat je je basisschool gaat missen? Zo ja, waarom?
Britt: "Ja, want dan zie je alle leerkrachten en de kinderen op school niet meer."
Wat lijkt je leuk aan de middelbare school en waarom ?
Stijn: "Ja, alle leuke tijden die we samen hebben gehad zijn dan voorbij."
Wat is het gekste wat je in je basisschooltijd hebt meegemaakt ? En waarom?
Britt: "Een jongen uit mijn klas ging boven op de tafel springen en toen krakte de tafel door. Dat vond ik leuk omdat andere kinderen dat niet zomaar doen!"

De Sprongh
De Springplank