De kampioenen van Rhode A1

Rhode A1 verrassende kampioen 4e divisie

Afgelopen zaterdag heeft onze A1 voor een enorme verassing gezorgd door op de laatste wedstrijddag het kampioenschap in de vierde divisie D binnen te halen. Concurrent Venlose Boys kwam niet verder dan een gelijkspel in Weert, en zo gebeurde het dat Rhode in de eindrangschikking één punt meer behaalde dan Venlose Boys A1 en Gemert A1. Een geweldig feest volgde bij thuiskomst op de Neul.

Rhode begon nerveus aan de wedstrijd. En zo gebeurde het dat Venray in de 7e minuut verdiend de leiding nam. Na 20 minuten kwam onze A1 beter in de wedstrijd en dat resulteerde in de gelijkmaker. Slecht verdedigend werk werd prima afgestraft door Koen van der Zanden: 1-1. Het meegereisde publiek ging er maar eens goed voor zitten. Nu zou het gaan gebeuren! Groot was de verbazing toen in de 33e minuut Rhode opnieuw op achterstand kwam:2-1. Duidelijk was dat onze afwezigen node werden gemist. Maar gelukkig is de aanval de beste verdediging en zo trok Rhode massaal naar voren. 4 minuten later stond het alweer gelijk. Na een geweldige solo van Geert Oerlemans dwars over het veld gaf hij een splijtende pass op Koen van der Zanden. De spits was vandaag vlijmscherp en scoorde zijn 2e doelpunt. En zo ging iedereen rusten met een 2-2 stand.
Na rust was de wedstrijd binnen een kwartier gespeeld. In de 52e minuut kon Max Gordijn de 2-3 binnen tikken en 8 minuten later werd het 2-4 door Koen van der Zanden. Na een prima actie van alweer Jorg de Koning, hij speelde vandaag een prima wedstrijd, kwam de bal bij de meegelopen Mark van der Zanden en dat betekende 2-5. Vijf minuten voor de tijd kwam de eindstand op het bord door een prima goal van de ingevallen Chris Rokven: 2-6.

Meneer van Kampen was naar Weert afgereisd om de andere wedstrijd te bekijken. Wie meneer van Kampen kent weet, dat hij altijd nadrukkelijk aanwezig bij wedstrijden. Heftig coachend deed hij live verslag. Na 5 minuten kwam het verlossende bericht: een gelijkspel! Bij terugkomst op de Neul werden de jongens zowel letterlijk als figuurlijk in de bloemetjes gezet door voorzitter Wim van Meijl. Hij benadrukte nog maar eens wat voor geweldige prestatie onze A1 heeft geleverd. Trainer Peter van der Heijden, assistent Kyron Brus, grensrechter Theo Driessen, verzorger Leo Asveld en teamleider Max Vervoort werden bedankt en gecomplimenteerd voor hun bijdrage in dit succes.