Teun Latijnhouwers in actie.

Ook nederlaag Rhode tegen Stormvogels

Sint-Oedenrode - Rhode verloor voor de tweede keer in successie met 2-0. Door deze nederlaag zijn van de voorsprong van 7 punten, die het had, er nog maar 2 overgebleven.

Wat spelverloop waren er wel wat overeenkomsten met de wedstrijd van vorige week tegen Boekel Sport. Vlak voor de rust scoorde Stormvogels 1-0 en in de slotfase werd met een tweede treffer de strijd beslist.
Maar speelde Rhode vorige week voor rust niet erg overtuigend dat was zondag tegen Stormvogels in ieder geval een stuk beter. Rhode ging fel van start en al in de eerste 10 minuten waren er al 4 mogelijkheden te noteren. In de 19e en 21e minuten waren er twee fraaie voorzetten die beiden jammer genoeg ook niets opleverden. Pas na 25 minuten was er uit een corner een eerste kansje voor Stormvogels. Vervolgens waren er weer 3 kansen voor Rhode o.a. een actie van Mart Krüsemann die werd gestopt en ook de rebound leverde niets op. Stormvogels had niet zoveel kansen nodig. Een simpele voorzet van rechts stuiterde via het been van een Rhode verdediger voor de voeten van Thomas Creemers die de bal in het hoekje schoof, ruststand 1-0.
Stormvogels kreeg vlak na rust een paar kleine kansjes, maar ging vervolgens de verdediging opzoeken om van daaruit te counteren. Rhode kreeg ook na rust nog verschillende mogelijkheden, de lat werd geraakt en de rebound nog net op de lijn gestopt, maar voor de rest moest het gevaar uit afstandsschoten komen, die de keeper niet echt in verlegenheid brachten. In de 73e minuut kon Stormvogels de genadeklap uitdelen. Via een counter over links werd de bal voor het doel gebracht en simpel binnen getikt, 2-0. In de 76e minuut kwam Rhode nog goed weg toen uit een volgende aanval de bal werd overgeschoten. In de slotfase kwamen er nog wel een aantal goede kansen voor Rhode, maar de teller bleef op 0 staan.
De strijd om het kampioenschap is nu weer helemaal open. Zondag volgt de volgende topper. Rhode gaat dan op bezoek bij de nummer twee DAW dat zondag 2 keer een achterstand wegwerkte en Rhode nu tot op 2 punten is genaderd. Margriet staat op 3 punten en moet op bezoek bij Boekel Sport, ook geen makkelijke opgave, want Boekel Sport lijkt de inzinking na de winterstop weer te boven te zijn. De competitie krijgt dus nog een zinderend slot, want in de laatste wedstrijd speelt Rhode tegen Avanti en DAW tegen Margriet. Voor de lagere teams wordt zondag in principe de laatste competitie ronde afgewerkt. Voor Rhode 8-10-VR2 staan er nog wel inhaalwedstrijden op het programma. De laatste trainingen voor de lagere elftallen zijn op donderdag 12 mei.