Ollandia zonder punten

Ollandia onvoldoende gedreven in jacht naar punten

Onder een stralend maar fel zonnetje werd er afgetrapt in Wijbosch. De zomerse omstandigheden zouden vandaag wel eens van beslissende invloed kunnen zijn. De eerste wedstrijden in hogere temperaraturen zijn vaak erg lastig en zeer vermoeiend. Het lichaam moet er nog aan wennen. Dit was ook te zien bij het begin van de wedstrijd. Twee ploegen die moeilijk over "het dode punt" kwamen en dus in een te laag tempo de bal lieten rondgaan.

Beide ploegen kwamen veelal niet verder dan wat gedraai voor de zestien en soms een verdwaald afstandsschot wat in alle gevallen een gemakkelijke prooi waren voor de beide doelmannen. De eerste 15 minuten was er iets meer balbezit voor Wec wat Ollandia ook toeliet. Via uitvallen probeerden we gevaar te stichten en tot kansen te komen. Het was ook Ollandia die de eerste, uitstekende kans kreeg. Na een echt prima combinatie op het middenveld was het Rob van der Heijden die met een heel mooie steekpass Stefan Erven vrij voor de keeper zette. Helaas kon Stefan deze prima kans niet afmaken en werd Wec gaandeweg wat dreigender. In de 25e minuut werden er op het middenveld een aantal verkeerde keuzes gemaakt waardoor Pieter van de Sangen van Wec aan de bal kwam en op kon stomen richting Ollandia doel. Hij maakte het karwei keurig af maar de Ollandia verdediging legde hem ook niet echt veel in de weg, 1-0. Het duurde tot de 40e minuut toen Wec een tweede kans kreeg maar gelukkig voorkwam Tom Wouters door goed ingrijpen de 2-0. Tot aan rust kreeg Ollandia nog 2 goede kansen op de gelijkmaker. Eerst was het Gerbe Voets die met een prima diepe bal Gerben Dankers vrij voor de keeper zette. Door onzorgvuldige balbehandeling werd deze kans om zeep geholpen. De 2e kans kwam er na goed wegdraaien van Luc van der Heijden die vervolgens de bal bij broer Rob inleverd. Rob geeft opnieuw een steekbal op Stefan Erven die net een teenlengte te kort komt om doeltreffend te worden. Met de 1-0 achterstand gaan we naar de thee.

Na rust zien we een gelaten Ollandia waar het vertrouwen gaandeweg steeds verder slinkt. Wec voelt zicht heer en meester en gaat de wedstrijd steeds meer beheersen en is het wachten op de 2-0. Die kwam er in de 60e minuut nadat Ollandia een paar minuten eerder al goed was weggekomen. Een harde trap richting doel wordt nog wel geblokt door Gerbe Voets maar de wegspringende bal komt recht voor de voeten van een instormende Maikel van Kronenburg die dit buitenkansje goed afmaakt. En een minuut later was het al 3-0 door Kevin van de Boogaard die getreuzel in de defensie prima weet af te maken. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld. Ollandia die niet bij machte was iets te forceren of af te dwingen en Wec hoefde niet meer zo nodig. De laatste 10 minuten leek het alsof iedereen het drukker had met de spannende ontknoping in de eredivisie dan met de wedstrijd Wec-Ollandia.

Hopelijk zijn we volgende week meer bewust van onze laatste strohalm en stralen we dat ook uit op het veld qua beleving en bezieling.