Afbeelding

Ollandia haalt drie punten op bij SCMH

Sport

Olland - Voor aanvang van de wedstrijd stond Ollandia met 23 gespeelde wedstrijden en 13 punten op de een na laatste plaats van de ranglijst, wat betekent rechtstreeks degraderen. SCMH stond met hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden en 15 punten op de twee na laatste plaats, wat betekent nog een mogelijkheid om in nacompetitie een plek in de 4de klasse af te dwingen.

SCMH ging aanvallend en sterk van start met als doel snel de openingstreffer maken, maar tot een snel SCMH-doelpunt kwam het niet. Ollandia liet zich niet verrassen en kwam zelf steeds beter in de wedstrijd. De eerste serieuze scoringskans voor SCMH was in de 20ste min. Gerommel op het middenveld, onnodig balverlies van Ollandia waarna een SCMH-er ongeziens de bal richting Ollandia doel trapte en terecht kwam bij de vrijstaande nummer 9 van SCMH. Op een haar na mistte hij de kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Vijf minuten later was het echter wel raak. Vrije trap aan de zijlijn, de met gevoel genomen vrije trap van Carlie van Asseldonk werd in de 16 meter keurig afgemaakt door Bob van de Berg. Uit de goed lopende aanval van Ollandia, na een dik half uur spelen, zette Gerbe Voets met een prachtige kopbal zijn ploeg op gelijke hoogte. De perfect afgemeten assist op maat kwam van de voet van Stefan Erven.

Een spannende 2de helft volgde. Kansen en mogelijkheden over en weer en naarmate de tijd verstreek leek het erop dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel. Maar in voetbal is niets wat het lijkt. De wedstrijd is pas gespeeld als de arbiter zijn fluitsignaal "einde wedstrijd" heeft gefloten. Met de negentigste minuut op de klok werd Stefan Erven nog van achteruit in een alles-of-niets-poging met een lange bal gelanceerd richting doel tegenstander. SCMH verdediger Arjo Verkuijlen zag het gevaar van de snelle spits en wist met een overtreding op twintig meter van het doel het tij even te keren. De toegekende vrije trap werd door Stefan Erven zelf feilloos en onhoudbaar voor de doelman in de touwen gewerkt. De ontlading was groot. Ollandia haalde 3 punten op bij SCMH. Op dit moment staat Ollandia op de twee na laatste plaats wat recht geeft op spelen in de nacompetitie. Er volgt nog een spannende ontknoping. Ollandia kan alle support goed gebruiken dus graag tot zondag op Sportpark Ekkerzicht.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding