Lotte en Casimir.
Lotte en Casimir. Foto: Jos van Nunen 2023

Odille nu al in Michelin-gids

Zakelijk

Sint-Oedenrode – Restaurant Odille uit Sint-Oedenrode is nog maar een paar maandjes open, maar nu al krijgt het een plek in de Michelin-gids. Inspecteurs van deze gids speuren het hele jaar door naar de beste restaurants. Ze hebben Odille gevonden, bezocht en samen met twee andere restaurants in juli toegevoegd aan het bekende boekwerk dat als leidraad dient voor fijnproevers.

De andere twee restaurants die zijn toegelaten zijn De Mark in Amsterdam en het Sluijshuys uit Nijkerk. Of Odille zich ook al op kan maken voor een eventuele Michelin-ster - wat het zelf ambieert – wordt pas bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse Sterrenceremonie die in het voorjaar pas weer plaatsvindt. Het restaurant van gastvrouw Lotte Bloem en chef Casimir Evens staat in ieder geval op de radar.

Dit schreven de inspecteurs over Odille:
Bij Odille draait alles rond de open zwarte keuken. Rondom vallen de sereniteit en elegante luxe op, met kunst van Daisy Boman als rustpunten. Gastvrouw Lotte Bloem en chef Casimir Evens vertellen hier hun verhaal. Ze zetten de tijd even stil met Brabantse generositeit en wereldse finesse. Een moderne interpretatie van escargots met look, à la minute gebakken tarbot met zuiderse schwung: deze chef is creatief en goochelt deskundig met sterke smaken. Het menu wordt omschreven door kwaliteitsingrediënten op te noemen, wat op het bord voor de nodige verrassing zorgt. Wie liever à la carte bestelt, krijgt eveneens een mooi aanbod voorgeschoteld. De welgekozen wijnen zijn de ideale sparringpartners voor al dat lekkers.