Een plaatje vanaf de tijdelijke weekmarkt.
Een plaatje vanaf de tijdelijke weekmarkt. Foto: Stefan Kerk

Weekmarkt gaat weer terug naar de Markt

Roois nieuws

Sint-Oedenrode – Hoewel de reacties lovend waren over de tijdelijke plek van de weekmarkt, vertrekken de kramen vanaf komende vrijdag. Ze gaan terug naar de vernieuwde Markt. Ook daar komen ze op een andere plek dan vroeger, want de weekmarkt krijgt een permante stek op de autovrije zone.

Al maanden zijn ze heel hard aan het werk om de Markt compleet te vernieuwen. De laatste ronde is inmiddels in gegaan, de voltooiing in december is in zicht. In de laatste maand van het jaar wordt de Markt compleet heropend. Er is dan – eigenlijk nu al – een zijde waarop geparkeerd mag worden en een zijde waarop dat niet meer mag. Aan de kant van het oude Raadhuis mogen auto’s parkeren in de blauwe zone. Aan de andere zijde van de kiosk zijn auto’s tegenwoordig verboden. Dat maakt het een stuk minder omslachtig om er wekelijks een weekmarkt op te tuigen.

Lekker knus
Een veelgenoemd voordeel van de tijdelijke weekmarkt op het Kerkplein was het knusse aspect. De kramen stonden er lekker dicht tegen elkaar aan, dus je liep zo over van de visboer, naar de bakker, de kleermaker of de kaaskraam. Dat knusse aspect blijft behouden op het nieuwe gedeelte van de Markt. Dat behelst namelijk minder vierkante meters dan de oude plek aan de kant van het voormalige Raadhuis. Daarnaast springt de oude vertrouwde Markt iets meer in het oog en daar hopen de uitbaters van de kramen van te profiteren.