Een nieuwe plek voor de weekmarkt.
Een nieuwe plek voor de weekmarkt. Foto: Stefan Kerk

Vertrouwde Rooise weekmarkt tijdelijk op een andere locatie

Gemeentenieuws

Sint-Oedenrode - Alle liefhebbers van de weekmarkt opgelet! Door de gestarte werkzaamheden op de markt, is de weekmarkt tijdelijk op het Kerkplein voor de Martinuskerk te vinden. Verder is de opzet zoals vertrouwd, met de welbekende marktkramen die er iedere vrijdagochtend staan.

Het startschot voor de herindeling van de markt is afgelopen week gegeven, waardoor die de komende maanden op de schop gaat. Hierdoor moet de weekmarkt tijdelijk uitwijken naar het Kerkplein. Mensen hoeven niet bang te zijn dat het wijde assortiment aan marktkramen inkrimpt. De vertrouwde gezichten staan ook nu klaar om ze met een glimlach te helpen. Verder ontstaat er een wat knussere setting, omdat de kramen wat dichter op elkaar staan dan normaal.

Een aantal bezoekers liet doorschemeren dat ze de tijdelijke locatie een uitstekend alternatief vinden. “Het zorgt er ook voor dat het Kerkplein wat levendiger wordt”, zegt een van hen. Een ander gelooft dat met het juiste weer, de locatie voor mooie beelden kan zorgen. Wel moest er van tevoren nog het een en ander geregeld worden om groen licht te krijgen voor de tijdelijke verhuizing. “Er is gesproken met het parochiebestuur van de Martinuskerk, waarvan we toestemming hebben gekregen om de weekmarkt hier te houden. Wel houden we natuurlijk rekening met plechtigheden, zoals begrafenissen of huwelijken, daarom hebben we ruimte gelaten bij de voordeur. Het is niet de bedoeling dat de markt de ingang blokkeert”, verklaart een van de gemeentewerkers.

De weekmarkt zal waarschijnlijk begin december weer terugkeren naar de oorspronkelijke plek, wanneer de herindeling voltooid is. “In de zomer evalueren we of de markt al eerder terug kan. Anders is het de bedoeling dat de weekmarkt op 1 december naar de oorspronkelijke locatie gaat.” Tot die tijd zal het Kerkplein iedere vrijdagochtend goed gevuld zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding