Er werden al verschillende sessies gehouden.
Er werden al verschillende sessies gehouden.

Dorpsraad Olland werkt samen met bewoners aan nieuwe dorpsvisie 2040

Gemeentenieuws

Olland - Samen met de lokale gemeenschap wordt er door de dorpsraad met volle energie gewerkt aan een nieuwe dorpsvisie die de koers zal bepalen voor de komende vijftien jaar. Olland, een gemeenschap die trots is op haar dorpse karakter, staat voor de uitdaging om levensvatbaar te blijven zonder haar authentieke identiteit te verliezen.

De essentiële vragen die de revue passeren zijn: Hoe behouden ze het hart van Olland, terwijl ze vooruit kijken? Wat kunnen bewoners doen om het dorp bruisend en leefbaar te houden? Welke stappen zijn nodig om een levendige gemeenschap te creëren die alle leeftijdsgroepen omarmt?

Met een actieve en inspirerende aanpak nodigt de dorpsraad alle bewoners uit om deel te nemen aan het gesprek over de toekomst van Olland. Om een brede participatie te waarborgen, worden er niet alleen algemene dorpsbijeenkomsten georganiseerd, maar ook speciale sessies gericht op zowel de oudere generaties als de jongeren binnen de gemeenschap.

De resulterende dorpsvisie 2040 zal dienen als een krachtig document dat de ambities en prioriteiten van Olland voor de komende jaren vastlegt. Dit document zal niet alleen als leidraad dienen voor lokale initiatieven, maar ook als basis voor constructieve gesprekken met de gemeente. Het uiteindelijke doel is om een levensvatbaar, leefbaar en levendig Olland te realiseren, waarin de unieke identiteit van het dorp behouden blijft. De dorpsraad roept alle bewoners op om deel te nemen aan deze belangrijke discussie en hun stem te laten horen op de grote dorpsbijeenkomst van 21 mei. “Doe vandaag mee om bij te dragen aan het Olland van morgen”, zegt Ad van der Heijden namens de dorpsraad

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding