Ollandia oppermachtig tegen Boerdonk

Sint-Oedenrode Eerder dit seizoen werd het in de uitwedstrijd tegen Boerdonk uiteindelijk 2-4 voor Ollandia, maar hier ging een hele strijd aan vooraf. Vandaag voeltbalde Ollandia op het vertrouwde sportpark Ekkerzicht en waren zij wederom gebrand op een overwinning.

Ollandia betrad zondag het speelveld met enige aanpassingen in de opstelling naar aanleiding van enkele schorsingen. Desalniettemin begon Ollandia sterk aan de wedstrijd met Boerdonk. De bezoekers uit het gelijknamige Boerdonk kregen geen strobreed ruimte en binnen twee minuten opende de thuisploeg de score. Robert Erven bracht de bal terug in het doelgebied, waarna Stan de Beer het prachtig afmaakte door de bal net naast de keeper te spelen. 1-0.

Vervolgens had Ollandia al binnen een kwartier met 3-0 voor kunnen staan, omdat zij kans na kans rakelings voor het doel zagen gaan. Boerdonk was niet bij machte om Ollandia te stoppen. De 2-0 was een soloactie van Stefan Erven. Hij soleerde richting het vijandelijk doel, waarbij hij enkele verdedigers te slim af was. De Boerdonkse keeper leek de bal uit de lucht te vangen. Mede dankzij het doorzettingsvermogen van Stefan Erven lukte het hem uiteindelijk toch te scoren. In de eerste helft domineerde Ollandia het spel. Alle linies stonden prima in positie. Schoten op het Ollandse doel waren geen gevaar voor de Ollandse achterhoede. Vlak voor rust, in de 41e min, wist Johnny v.d. Meerendonk, terug van weggeweest, de 3-0 binnen te schieten in de lange hoek. Zijn invalbeurt was er één van grote waarde. Met een geruststellende 3-0 tussenstand ging Ollandia de rust in.

In de tweede helft leek er een ander Ollandia op het veld te staan. In het begin van de tweede helft was Ollandia nog de bovenliggende partij, maar het spel ging zienderogen achteruit. Na een corner kwam de afvallende bal terecht bij Robert Erven. Hij gaf de bal mee aan Johnny v.d. Meerendonk. Zijn voorzet op Paul van Driel werd door Paul uitstekend in het doel geschoten. 4-0. Vervolgens kreeg Boerdonk 1 meer ruimte en werden zij ook gevaarlijker. In de 67e min mochten de bezoekers een vrije trap nemen. Roy Swinkels wist hier wel raad mee en de bal vloog moeiteloos rechtsonder in het doel. 4-1.

Het spel speelde zich steeds meer af op de Ollandse helft. Na vermeend hands van Ollandia legde de scheidsrechter de bal op de stip. Joey v.d. Vossenberg wist wat hem te doen stond en hij schoot de 4-2 genadeloos binnen.

In de slotfase maakten Martijn van Rooij en Harm van Oirschot hun debuut bij het vaandelteam van Ollandia. Samen met de rest van het team zorgden zij ervoor dat de winst Ollandia niet meer kon ontgaan. Met een terechte 4-2 eindstand bleven de punten in Olland. Volgende week speelt Ollandia een uitwedstrijd tegen Elsendorp. Tot dan!