Ollandia 1 deelt de punten in een zinderende wedstrijd tegen Cito 1

Ollandia 1 ging zondag 6 oktober jl. op bezoek bij Cito 1 in Oss. Cito staat stevig in de bovenste regionen en dus moest Ollandia vol aan de bak vandaag. In de eerste helft stond een sterk Ollandia op het veld. Zij probeerden de bal zoveel mogelijk in bezit te houden en bovendien de verkregen ruimte optimaal te benutten.

Jan Wouters wist met een snoeihard schot de keeper van Cito 1 aan het twijfelen te brengen, maar de bal vloog helaas via het zijnet over de achterlijn. Niet veel later verliep de uittrap van Cito 1 niet zoals verwacht en Robert Erven kon deze bal eenvoudig opvangen. De keeper stond ver voor het doel en Robert Erven wist de bal met een prachtige lob over de keeper in het doel te spelen. De bevrijdende 0-1 was een feit. Cito 1 maakte het Ollandia in de eerste helft een aantal keren lastig met hun fysieke spel, maar Ollandia bleef overeind. Jos Leenderts probeerde vlak voor rust de voorsprong te vergroten, maar zijn prachtige schot van afstand vloog net naast het vijandelijk doel. Met een verdiende 0-1 voorsprong begon Ollandia aan de rust.

Na rust was Cito 1 op jacht naar de gelijkmaker en Ollandia had hierbij het nakijken.
Semsi Dogar wist namens de thuisploeg tijdens een corner de bal met het hoofd in het doel te spelen. 1-1. Vervolgens was Ollandia de controle op het spel even kwijt en Cito 1 maakte hier dankbaar gebruik van. Gelukkig kwam de rust weer in de Ollandse ploeg en er werd op mooie wijze gecombineerd. Een vrije trap van Jan Wouters werd ternauwernood uit het doel gehouden en de corner die volgde leverde helaas geen doelpunt over. Vervolgens wist William Bekkers de bal voor te geven op de goed meegelopen Stefan Erven. Zijn schot vloog jammer genoeg over het doel.

Doordat beide ploegen goed aan elkaar gewaagd bleken te zijn, was het een spannende wedstrijd voor de meegereisde supporters. In een nieuwe poging te counteren zag William Bekkers dat de ruimte lag bij Stefan Erven. Deze laatste bediende zijn broer Robert Erven met een puntgave assist, waarna de bal via het hoofd in het net vloog. De 1-2 was een terechte voorsprong. Lang mocht Ollandia hier niet van genieten. Nieky v. Rossum kon genadeloos uithalen. De stand was weer gelijk. In de slotfase werd het spel grimmiger, doordat de fysieke kracht van Cito 1 duidelijk naar voren kwam. Stefan Erven werd in een counter zonder genade onderuit gehaald, waardoor de scheidsrechter besliste dat Cito 1 met 10 man verder moest. Terwijl de minuten wegtikten op de klok wist Ollandia de gelijke stand te handhaven. Ollandia had de potentie om de winst binnen te halen, maar ook met het gelijke spel was men tevreden. Volgende week speelt Ollandia 1 thuis tegen Fc Schadewijk 1. Tot dan!

Ollandia 1: Tom Wouters, Rob v.d. Heijden, Gerbe Voets (65e min Ronny Thomassen), Marti v.d. Zanden, Jan Wouters, Paul v. Driel, Rene Raaijmakers, Jos Leenderts, William Bekkers, Robert Erven, Stefan Erven.