Jan Wouters probeert een schot te blokken

Ollandia deelt punten met SCMH

Olland - Ollandia speelde afgelopen zondag tegen een oude bekende, namelijk SCMH uit Mariaheide. Na het oefenprogramma van de afgelopen weken, begon de reguliere competitie in de 4e klasse H. Ollandia startte veelbelovend aan de wedstrijd.

Al was de eerste echte kans voor SCMH, maar de gasten zagen hun counter voorlangs gaan. Vervolgens kreeg Ollandia de controle op de wedstrijd. Er waren volop kansen te bewonderen aan Ollandse zijde. Een mooi opgebouwde aanval op het middenveld ging via Robert Erven naar Jan Wouters, maar helaas vloog zijn schot over. Er was volop ruimte voor Ollandia om te counteren. Maar eenmaal in het doelgebied wilde de bal niet in het vijandelijk doel. Met een 0-0 tussenstand gingen beide teams naar de kleedkamers. In de tweede helft leek het alsof beide teams van rol gewisseld hadden. Was Ollandia in de eerste helft de bovenliggende partij, in de tweede helft eiste SCMH die rol op. In het eerste kwartier van de tweede helft bestookte SCMH het Ollandse doel meerdere malen, onder andere door een hele serie corners achter elkaar. Het aanwezige publiek zag dat Ollandia enkele malen aan een tegengoal ontsnapte, doordat de bal op de lat of net naast de paal vloog. Robert Erven had in de 54e min nog een kans op scoren, maar hij zag zijn schot net voorlangs gaan. Ook Stefan Erven had enkele minuten later de ruimte om te scoren. Hij nam puntgaaf de corner. Door een verdediger van SCMH werd het schot met het hoofd verlengd, waarna Stefan de afvallende bal alsnog richting doel wist te schieten. Helaas vloog zijn schot naast. SCMH bleef jacht maken op een goal, maar keeper Tom Wouters stond zijn mannetje binnen de doelpalen. Na 90 minuten speeltijd was er geen verandering in de ruststand gekomen en dus was een ietwat teleurstellende 0-0 de einduitslag. Volgende week mag Ollandia 1 een uitwedstrijd voetballen tegen WHV1 uit Loosbroek.