Afbeelding

Attaque deelt tik uit in derby tegen Schijndel

Sport

Sint-Oedenrode - Het vaandelteam van Attaque is de voorjaarscompetitie 2024 goed begonnen. Tijdens de ontmoeting tegen Schijndel 1 wist het team een eerste tik uit te delen door met 6-4 te winnen.

Op papier lijkt het erop dat beide ploegen over het gehele seizoen zullen gaan strijden om directe degradatie tegen te gaan. Nu komt niet alles op papier in de werkelijkheid ook uit, maar je kan maar beter deze concurrenten vanaf het begin op een achterstand zetten. Je weet immers nooit wat dat later in het seizoen gaat betekenen.

De Rooienaren gaven hier goed gehoor aan: Niels Braams begon nog met een nederlaag tegen de Schijndelse kopman, maar Dirk Kastelijn en Leon Huijberts draaiden direct de stand om. Na een gewonnen dubbelspel van Dirk en Niels was er een 3-1 voorsprong bemachtigd. Er was zeker geen sprake van een dip na de winterstop en de Rooise mannen breidden de stand gedurende de avond steeds verder uit. De drie mannen wonnen ieder een partij en na acht partijen was het al 6-2.

In tafeltennis is iedere gewonnen partij een punt voor op de ranglijst, dus Attaque was zeker nog niet klaar vrijdagavond. Leon speelde uitstekend tegen de Schijndelse kopman, maar wist dit niet om te zetten in partijwinst. Niels mocht het slotstuk van de avond verzorgen, maar kreeg niet genoeg vat op het spel van de opponent, waardoor het laatste punt naar Schijndel ging. Desalniettemin een 6-4 overwinning voor Attaque om het seizoen mee te openen.

Attaque 2 wint gelijk opgaande ontmoeting
Attaque 2 is het seizoen uitstekend begonnen. Tegen het Udense Maashorst 3 wisten de Rooienaren een kleine overwinning te boeken. Daarnaast waren de individuele successen van de mannen netjes evenredig verdeeld.

De eerste zes partijen van de avond werden gelijk verdeeld over beide ploegen. Stefan Kerk begon met een minimale overwinning, Henry kwam net wat tekort in zijn eerste pot en Bram Marinus zorgde wederom voor een Rooise voorsprong. Het dubbel Bram en Stefan speelde matig en dat werd vakkundig bestraft door de Udenaren, maar Henry zorgde opnieuw voor een voorsprong. Nadat voor een derde keer de stand gelijk werd, wist Attaque 2 eindelijk een groter gat te slaan, dankzij overwinningen van Bram en Henry. Diezelfde Bram kon net niet ook zijn derde partij van de avond winnen, waardoor Stefan de overwinning veilig moest stellen. Dat kreeg hij voor elkaar na een spannende partij.

Zo eindigde het duel in een 6-4 overwinning voor Attaque 2, dat hiermee de competitie uitstekend is begonnen. Volgende week staat degradatiekandidaat Rotac ’82 2 op het programma. Hopelijk kan de Rooise ploeg dan de goede start een vervolg geven.

Attaque 3 start het seizoen met 6 punten
Attaque 3 kreeg het Gelderse ASIO 3 op bezoek en wist tegen de Haaftense ploeg een kleine overwinning te behalen. Toch zal de ploeg het gevoel hebben dat er meer punten in het verschiet lagen. Het begon namelijk uitstekend en na het dubbelspel stond er een 3-1 voorsprong op het bord. Iroy van Driel en Mirco Schepens wisten soeverein deze punten binnen te halen. Lars van Driel leek de stand nog wat verder uit te bouwen, maar zag zijn tegenstander de partij omdraaien.

Toch liep Attaque vervolgens verder uit, naar 5-2. Nu was het zaak geworden om te maximaliseren. Dat viel echter niet mee. Lars speelde opnieuw prima, maar wist zich ook nu niet te belonen met meer. Mirco bracht vervolgens het zesde punt op het bord, waarna Iroy de avond mocht afsluiten. Het geluk was niet bij hem deze partij en met drie keer minimaal verschil ging hij ten onder.

Ondanks die teleurstelling, is het team begonnen met een overwinning, 6-4, waarmee het een degelijke eerste stap richting de top van de ranglijst heeft ingezet. Daar staat het team nog niet, maar de komende weken zal het blijken of het Rooise team zich daar kan vestigen.