Afbeelding
Foto: Dieses Bild wurde auf badische-zeitung.de veröffentlicht.

Gezellig een potje jeu de boules

Sport Sport

Boskant - Elke vakantieganger speelt op de camping wel eens een potje jeu de boules. Gezellig, ontspannen, sportief en toch opwindend. Want het vraagt behendigheid om de boulesbal zo dicht mogelijk bij de but te gooien. Of de tegenpartij te overbluffen door zijn bal weg te ketsen.

Boulesvereniging J.B.C. Boskants Boeleke is zo’n club waar het niet draait om te winnen. Hoewel de spelers behoorlijk fanatiek zijn en het graag opnemen tegen anderen, staat gezelligheid voorop. Wil je eens kennismaken met de boulessport? J.B.C. Boskants Boeleke nodigt belangstellenden uit om eens te komen kijken en er is de mogelijkheid om een paar keer vrijblijvend een balletje mee te gooien. Wellicht is boulen de sport die bij je past.

De Boskantse jeu de boulesvereniging heeft haar banen op sportpark De Scheken in Boskant. Voordeel is dat er naast 6 buitenbanen ook 3 binnenbanen zijn. Dat betekent: er kan zomer en winter gespeeld worden. Er wordt gespeeld op dinsdagmorgen vanaf 9.30 uur. Op dinsdag-, woensdag- en donderdagavond vanaf 19.00 uur. Volgens de spelregels heeft niemand een vaste partner. Per avond beslist het lot wie je boulesmaatje is. Naast eigen wedstrijden heeft J.B.C. Boskants Boeleke regelmatig uitwisselingen met andere clubs.

Dus, wie belangstelling heeft voor deze mooie balsport die geen kracht maar eerder behendigheid vraagt: J.B.C. Boskants Boeleke verwelkomt graag nieuwe leden. Wil je vooraf informatie of vrijblijvend een avond meespelen? Neem contact op met: Jan van de Elzen tel: 0413-474171 of Tiny Toonen tel: 0413-473703 of tiny.toonen@upcmail.nl