Een gedeelte van de organiserende club dames.
Een gedeelte van de organiserende club dames. Foto: Jeroen van de Sande

Positieve Winterfair wordt breed gedragen

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode - Muziek speelde zondag een belangrijke rol bij de Winterfair in gezondheidscentrum de Meierij. Het was dus geen toeval dat de wachtkamer bij binnenkomst voor even was omgebouwd tot ‘concertzaaltje’ en wie doorliep naar het binnenplein ging nog meer klanken tegemoet. Zo hadden acht dames de primeur van dit evenement voor ogen. “Hier word je toch blij van?”

Het zijn de woorden van één van de kartrekkers: Marloes Goossens. Met haar ouders kijkt ze trots naar de drukte in de tent. Veel kraampjes, mensen die gezellig staan te kletsen en een flinke dosis muziek. De Winterfair is bewust gepland op Wereldkankerdag en gaat geld in het laadje brengen voor een goed doel: No Guts No Glory. “Deze dag hebben we bewust georganiseerd voor oncologiepatiënten. Voor hen is het een moeilijke tijd. Voor heel even kunnen we die wat makkelijker maken.” Positiviteit staat dan ook centraal. Muziek speelt daarbij een rol, maar ook de invulling van de kramen. Zo zijn de ‘Complimentendames’ van de partij. Ze geven iedereen heel gericht complimenten. “Je ziet dat mensen er van gaan stralen”, legt Marloes uit. Blij verrast is ze dat het zo druk is. Vanaf 11 uur al en dat zette de hele middag door.

“Het is goed om te vermelden dat dit allemaal mogelijk is gemaakt door heel veel sponsoren. Dat is ook een compliment waard. We hopen een mooi bedrag op te halen voor het goede doel.” Wat dat is geworden, is nog niet duidelijk. Dat wordt volgende week bekendgemaakt. Het geld gaat dus naar No Guts No Glory. Die stichting maakt bijzondere muzikale belevenissen en wensen voor mensen met kanker en hun mantelzorgers mogelijk. Omdat het gelooft in de kracht van muziek.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding