André van de Warenburg is blij dankzij de cheque die hij krijgt van José Munster namens MooiRooi.
André van de Warenburg is blij dankzij de cheque die hij krijgt van José Munster namens MooiRooi. Foto: Jeroen van de Sande

Kerstgroetenactie levert mooi bedrag op voor de Voedselbank

Zorg en Welzijn

Sint-Oedenrode – “We mogen absoluut niet klagen! Ook afgelopen jaar zijn er weer veel mooie bedragen aan ons geschonken”, zegt André van de Warenburg namens de lokale Voedselbank, op bezoek bij Mediahuis Meierijstad. Daar wachtte hem maandagmiddag een volgende verrassing.

De laatste maanden is de redactie van DeMooiRooiKrant druk bezig geweest met de jaarlijkse verkoop van kerst- en nieuwjaarsgroeten in de laatste twee uitgaven. Dat was ook dit jaar weer geslaagd dankzij de medewerking van een paar honderd ondernemers. Van iedere verkochte kerst- of nieuwjaarsgroet is twee euro gereserveerd voor het goede doel. Dit keer is dat dus de plaatselijke Voedselbank. In totaal heeft deze actie 400 euro opgebracht.

Tien procent stijging
De Voedselbank heeft iedere euro hard nodig om de gezinnen te kunnen helpen die aangesloten zijn. In 2022 is het aantal hulpbehoevende gezinnen in Sint-Oedenrode gestegen met tien procent. Er zijn iets meer dan dertig gezinnen – zo’n 75 personen – die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Dat is voor Rooise begrippen een aanzienlijk aantal. Om hen van voedsel te kunnen blijven voorzien zijn giften belangrijk voor de stichting.