Ria en Anita (r) hebben de bus weer helemaal vol.
Ria en Anita (r) hebben de bus weer helemaal vol. Foto: Wilani

Met ruim 1 miljoen postzegels naar Sneek

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Ria Veldhuis uit Sint-Oedenrode en Anita Hulsen uit Schijndel zamelen al vele jaren postzegels in tegen de taaislijmziekte Cystic Fibrosis. Regelmatig plaatsen ze oproepen in de lokale kranten. Je zult versteld staan van de hoeveelheid reacties die dat oplevert. Onlangs konden ze er weer een hele bestelbus mee volladen. Met ruim 1,2 miljoen postzegels trokken ze naar Sneek.

Circa 1500 mensen in Nederland hebben taaislijmziekte. Bij iemand met taaislijmziekte is het slijm in het lichaam letterlijk taai en dik, wat tot ontstekingen kan leiden. Met name de longen en de darmen zijn kwetsbaar. Het is een erfelijke aandoening. Ria Veldhuis en Anita Hulsen zamelen dus postzegels in en de opbrengst van alle verkopen worden overgemaakt aan de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De opbrengsten komen volledig ten goede aan onderzoek naar de ziekte en medicijnen.
Om dat in werking te zetten, moeten de postzegels eerst op de juiste bestemming aankomen. Dat is bij Hans en Thea in Sneek. Zij verwerken alle binnengekomen postzegels. Vorige week reed een delegatie uit Rooi en Schijndel naar Sneek om een lading postzegels af te geven. Het was alweer voor de vijfde keer en met deze vracht van ruim 1,2 miljoen postzegels komt het totaal op 7,5 miljoen exemplaren die Ria en Anita samen hebben ingezameld. Naast postzegels zijn bij hen ook DE punten, oude munten, Donald Ducks, sigarenbandjes en ansichtkaarten welkom. Alles kan ingeleverd worden bij Ria Veldhuis: Past. Hackenstraat 21 Sint-Oedenrode en Anita Hulsen: Goudenregenstraat 28 Schijndel.