De Service Club zet zich dit keer voor Oekraïne in,
De Service Club zet zich dit keer voor Oekraïne in, Foto: Sem van der Kallen

Grote inzamelingsactie voor Oekraïne op touw gezet

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode – Op dit moment is Service Club Rooi bezig om een grootschalige inzamelingsactie op touw te zetten voor vluchtelingen uit Oekraïne. Op zaterdag 12 maart gaat de actie plaatsvinden bij alle supermarkten in Sint-Oedenrode.

Dat is bekend terrein voor de heren van Service Club Rooi. Normaal gesproken halen ze er jaarlijks in december levensmiddelen op voor de Voedselbank. Dit keer zamelen ze in voor vluchtelingen uit Oekraïne, maar niet alleen levensmiddelen zijn enorm welkom. Ook hopen ze zoveel mogelijk verzorgingsproducten en verbandmiddelen te krijgen. Dat is allemaal in te leveren op zaterdag 12 maart, op meerdere punten in Sint-Oedenrode. Het transport wordt geregeld via transportbedrijf De Rooy uit Son en Breugel.

Levensmiddelen
Levensmiddelen hebben de vluchtelingen heel veel nodig. Vanuit Service Club Rooi de oproep om vooral lang houdbare levensmiddelen te schenken, dus geen verse etenswaren. Het gaat vooral om eten in blik, maar bijvoorbeeld ook pakken rijst, macaroni of andere soorten pasta.

Verzorgingsproducten en verbandmiddelen

Via contacten in het oosten van Europa is het duidelijk geworden dat er ook veel behoefte is aan verzorgingsproducten. Dan kan je denken aan tandpasta, tandenborstels, tampons, maandverband, luiers en nog veel meer. Ook is er volop vraag naar allerlei verbandmiddelen. De actie is niet bedoeld om kleding of andere artikelen in te zamelen.

Houd de komende week MooiRooi.nl en DeMooiRooiKrant in de gaten voor meer informatie.