Het ontmoetingscentrum mag snel weer open.
Het ontmoetingscentrum mag snel weer open. Foto: Jos van Nunen

Opbrengst Kika decemberactie Creatief Rooi ruim 2.000 euro

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Ze zijn er supertrots op, de haakdames Gerrie en Lina en de zilversmid Ans, die kerstcreaties en sieraden maakten voor het KiKa Kinderkankerfonds. De Corona lockdown gooide roet in het eten, maar zij lieten zich niet ontmoedigen en haakten stevig door. Met behulp van het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi, werd in december een topbedrag aan inkomsten binnengehaald voor het goede doel KiKa.

Na de succesvolle actie met Pasen, waarbij de paashaasjes en eitjes over de toonbank vlogen, werd besloten ook met de feestdagen weer een speciale actie te voeren in het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi. De dames hebben hier een vast verkooppunt gekregen. Ditmaal waren de haakdames niet alleen. Spontaan had Ans Hellings zich bij dit doel aangesloten en maakte zij zilveren sieraden voor KiKa. Creatief Rooi maakte er een expositie van in december en iedereen stond klaar om er een succes van te maken. 

Maar ook het Ontmoetingscentrum moest de deuren sluiten voor het publiek en dat was even paniek. Wat te doen met al die werken die op hun kopers lagen te wachten? Samen besloten zij aan etalageverkoop te doen en om beurten aanwezig te zijn bij Creatief Rooi. De gunfactor bij de bezoekers was duidelijk zichtbaar. Het mocht altijd ietsje meer zijn. Er werd verkocht als nooit tevoren en de KiKa opbrengst liep al snel hoog op. In januari konden de dames de kas opmaken en de gezamenlijke opbrengt overschreed de 2000 euro. Iedereen is het er mee eens dat dit geld fantastisch wordt besteed want in Nederland mag geen kind sterven aan kanker. Daar werken de dames en het team van Creatief Rooi graag aan mee.

Ook nu de deuren van Creatief Rooi weer opengaan, blijven de dames haken voor dit goede doel. De etalage met leuke cadeautjes voor kinderen en pasgeborenen is alweer ingericht. Ans Hellings gaat even door met haar dagelijks werk, maar heeft prachtige herinneringen aan de tijd in het Ontmoetingscentrum. De saamhorigheid, gezelligheid en geweldige inzet van het team heeft haar getroffen. Om die reden schonk zij de overgebleven zilveren sieraden aan het Ontmoetingscentrum Creatief Rooi, dat door de lockdown en de verhoogde energiekosten wel een extra schenking kan gebruiken.