Afbeelding
Foto: Wies Habraken

Opbrengst DE-waardepunten 80% hoger

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - De leeuwen zijn uitgeteld: het zijn deze keer 361.000 spaarpunten, goed voor 1805 bij Douwe Egberts te besteden euro’s. Dat is 80% méér dan vorig jaar, toen er ook al een verdubbeling was ten opzichte van het jaar daarvoor.

Al die punten gaan naar verwachting 750 pakken van 250g DE-Roodmerk koffie opleveren voor de ongeveer veertig koffiedrinkende Rooienaren die klant zijn bij de Voedselbank. Dat is de helft van wat in Nederland gemiddeld aan koffie wordt geconsumeerd door personen van 15 jaar en ouder. Het mag dus een volgende keer nog best méér worden.

Bij een zakje punten zat een leuk briefje: ‘Beste mensen van de Lionsclub, Dit is een DE-verzameling
van ruim 35 jaar. Ik hoop dat jullie veel “punten” ophalen voor het goede doel. Succes met
het tellen en bedankt voor jullie inzet! Groet, Annie.’ Hopelijk zijn er méér oude DE-verzamelingen die misschien ernstig bedreigd worden door opruimwoede. De Lions willen die heel erg graag hebben. Over tien maanden staat de inzameldoos opnieuw in Mediahuis Meierijstad, een locatie die iedereen kent en die bovendien lockdown-proof is. De Voedselbank en de Lionsclub bedanken alle gulle gevers. En nog een extra dankjewel voor degenen die de spaarpunten al geteld hadden.