Afbeelding
Foto: Sem van der Kallen

Rooi ondersteunt Voedselbankactie massaal

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Afgelopen week heeft Service Club Rooi na een gedwongen onderbreking in 2020 wederom de traditionele inzameling voor de voedselbank gehouden. Op zaterdag 18 december stonden de leden, ondersteunt door hun partners, bij alle Rooise supermarkten. Coronaproof werd de actie gehouden en met succes!

De Rooienaren hebben nog altijd hun hart op de juist plek en er werd weer royaal ingeleverd bij de innamepunten. Voor de voedselbank werden op één dag maar liefst 250 kratten vol met boodschappen ingezameld. Een absoluut record. Dat deze actie leeft in Sint-Oedenrode bleek wederom. Zo werd door voetbalclub Rhode dertig luxe kerstborden gedoneerd en Gerard & Machteld van de Hollandse Gebakkraam hebben ook dit jaar papieren zakken geschonken die de cliënten van de Voedselbank gratis bij hen kunnen laten vullen.
Het was hartverwarmend om te zien hoe mensen soms volle winkelkarren kwamen inleveren. Ook de vele steunbetuigingen tonen aan dat de Rooise bevolking meeleeft met de gezinnen die het even wat moeilijker hebben. “Ondanks de grauwe periode de we nu voor het tweede jaar met zijn allen doormaken is het fijn dat we samen met de Rooise gemeenschap kunnen bijdragen aan een prettige Kerst en een goede start van 2022 voor de cliënten van de voedselbank”, zegt Ab Gilhaus, de voorzitter van de Voedselbak. “Enorm bedankt hiervoor. We kunnen de spullen heel goed gebruiken en zijn enorm trots en blij dat jullie dit voor ons en onze klanten hebben willen doen. Ook veel dank aan de supermarktmanagers en natuurlijk hun klanten die op deze manier hebben uitgepakt.”

Service Club Rooi zamelt geld in via diverse activiteiten ten behoeve van Rooise goede doelen en de Rooise gemeenschap. Voor aanvragen voor een bijdrage aan een goed doel kunt u mailen naar serviceclubrooi@gmail.com