Eric van Aarle (l) draagt de mondkapjes over.
Eric van Aarle (l) draagt de mondkapjes over. Foto: Richard Koolmees

Serviceclub Rooi houdt weer inzameling voor de voedselbank

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Ook dit jaar zet de Serviceclub Rooi zich weer in voor een actie ten bate van de Voedselbank. De vorige edities zijn altijd succesvol geweest en zij hopen ook dit jaar weer op een mooi resultaat voor de Rooienaren die het even wat minder hebben.

De voedselbank is afhankelijk van giften en zij merken dat het aanbod momenteel terugloopt. Nieuwe voorraad waaruit ze gedurende een aantal maanden kunnen putten is dus hard nodig. 

Alle supermarkten van Sint-Oedenrode hebben hun medewerking ook dit jaar weer toegezegd. Vanwege Corona is de opzet dit jaar anders. Er worden dit jaar geen flyers uitgedeeld. Dit jaar wordt er gewerkt met banners waarmee het winkelend publiek wordt opgeroepen om mee te doen aan de inzamelingsactie. Voorbeeldartikelen staan ook vermeld op de banner. Op deze manier kunnen de vrijwilligers van Serviceclub Rooi de 1,5 meter maatregel naleven.
De actie vindt dit jaar plaats op één zaterdag waarbij bij alle vijf de Rooise supermarkten vrijwilligers staan om u te wijzen op de inzameling.

Op zaterdag 18 december zijn de leden van de Serviceclub Rooi paraat tijdens de actietijden van 9.30 tot 16.00 uur.

Het Rooise winkelpubliek heeft de actie altijd ruimhartig ondersteund. Vorig jaar kon de actie niet doorgaan. Het jaar daarvoor werd een record gevestigd met de hoeveelheid ingezamelde producten. De voedselbank zal blij zijn als ook dit jaar weer gul wordt gegeven.