De dames van Ladies Circle aan het werk.
De dames van Ladies Circle aan het werk.

Ladies’ Circle verkoopt opnieuw een ongekend aantal chocoladeletters

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

UDEN/VEGHEL/SINT-OEDENRODE - Succesvolle acties moet je gewoon herhalen. Ook dit jaar sloegen de ladies van Ladies’ Circle De Leijgraaf uit Meierijstad de handen ineen om een groot aantal chocoladeletters te verkopen voor het goede doel. Dit jaar mag Stichting Make a Memory rekenen op een prachtige bijdrage.

In het restaurant Hertog Jan van Tamara van Asseldonk (lid van de Ladies’ Circle ’41) staan geen dozen, maar pallets vol met chocoladeletters. Het is even aanpoten, maar met de nodige ervaring worden ook dit jaar weer meer dan 5500 letters gesorteerd en op tijd geleverd aan vrienden, bekenden, maar het grootste deel aan bedrijven. Van ziekenhuis tot advocatenkantoor, vanuit heel het land kwamen de bestellingen dit jaar binnen.

Samen kom je verder
“Natuurlijk blijft het een toporganisatie om zo’n actie te realiseren”, glimlacht Andrea Cuijpers. De ladies hebben zorgvuldig het goede doel van dit jaar uitgekozen. Vervolgens zijn zij in hun netwerk alle bestellingen gaan verzamelen, zowel van bedrijven maar ook vanuit particulieren.

Imke Theiner licht toe: “Iedereen is actief binnen onze club. Samen gaan we ervoor om zoveel mogelijk letters te verkopen. En volgens mij is dat dit jaar weer aardig gelukt!”. De dames mogen de letters bezorgen bij lokale bedrijven, maar bezorgen ook een groot aantal door het land. Van Limburg tot Friesland. Samen kom je letterlijk verder en dat past perfect in de missie van deze serviceclub.

Bijzonder jaar

De chocoladeletters zijn gemaakt door Martinez Chocolatier. Van het bedrag per letter gaat er ruim 2 euro naar Stichting Make a Memory. Dat is een landelijke organisatie die op verzoek van ouders en via bemiddeling van zorgprofessionals ernstig zieke, terminale en overleden kinderen in de leeftijd van 23 weken (zwangerschap) tot en met zeventien jaar fotografeert.

Deze foto’s bieden een troost en een blijvende herinnering. De fotografen werken belangeloos en voor de ouders zijn hier geen kosten aan verbonden. Alle onkosten worden gedragen door sponsoren, donaties en schenkingen. Ladies’ Circle 41 De Leijgraaf steunt met liefde deze stichting dit jaar met hun chocoladeletteractie.

Meer goede doelen steunen
Een prachtig initiatief met een top eindresultaat. Ook graag een steentje aan bijgedragen? Niet getreurd. Ook volgend jaar gaan de ladies deze actie weer organiseren. Ladies’ Circle De Leijgraaf zet zich het gehele jaar in voor diverse goede doelen.

Natuurlijk extra rondom de feestdagen. Naast deze actie, worden er binnenkort meerdere kerstbomen geplaatst op diverse basis- en middelbare scholen. Vanuit deze bomen kunnen leerlingen een briefje halen, waar jongen/meisje en leeftijd op vermeld staat. Kinderen kopen een cadeautje en leggen dat terug onder de kerstboom. Ladies’ Circle zamelt al deze cadeaus in en gaat deze uitleveren bij diverse instanties in de lokale omgeving. Zij verspreiden deze cadeaus aan de kinderen die het kunnen gebruiken. Ook voor deze actie zijn de ladies altijd op zoek naar sponsoren.