Annelies op haar vertrouwde stekkie.
Annelies op haar vertrouwde stekkie.

Annelies Kortekaas over Steunpunt Vrijwilligerswerk

Zorg en Welzijn zorg en welzijn

Sint-Oedenrode - Annelies is als vrijwilligster werkzaam bij het Steunpunt Vrijwilligerswerk van Welzijn De Meierij in Sint-Oedenrode. Het Steunpunt is op zoek naar een vrijwilliger die naast Annelies op het Steunpunt wil komen werken. Om een beeld te geven van wat het werk inhoudt, ging Welzijn de Meierij in gesprek met Annelies.

Kun je jezelf kort voorstellen voor de lezers?
“Ik ben 64 jaar en woonachtig in Sint-Oedenrode, samen met mijn man Leo, twee dochters en vier kleinkinderen.”

Wat is Steunpunt Vrijwilligerswerk en wat zijn jouw taken? 
“Het Steunpunt Vrijwilligerswerk heeft verschillende taken. Zo bemiddelt het tussen organisaties en toekomstige vrijwilligers en geeft het Steunpunt informatie en advies over allerlei verschillende onderwerpen die komen kijken bij het doen van vrijwilligerswerk. Mijn taken zijn de intakegesprekken met nieuwe vrijwilligers en het doorsturen van de gegevens naar de coördinator van betreffende organisatie. Als het een match is, verwerk ik alles. Ik kijk ook naar vacatures die aandacht nodig hebben. Deze plaatsen we dan op de vacaturebank via www.welzijndemeierij.nl en in DeMooiRooiKrant.”

Wat vind je het leukste aan het vrijwilligerswerk?
“Het leukste vind ik de persoonlijke gesprekken die je voert met nieuwe vrijwilligers en het contact met de collega’s op kantoor.”

Wat zoeken jullie in de nieuwe vrijwilliger voor het Steunpunt? 
“We zijn op zoek naar iemand die dezelfde taak gaat uitvoeren en met wie ik dus ga samenwerken. Ik werk op dinsdagochtend dus het liefst iemand die dan ook beschikbaar is. Het is belangrijk dat iemand een open houding heeft, goed kan luisteren en houdt van het werken met mensen. Ook is het belangrijk dat iemand goed kan werken met de computer en leert om zelf de gesprekken en matches te registeren in het systeem. Hierin begeleiden wij de nieuwe vrijwilliger.”

Wat levert het doen van dit vrijwilligerswerk jou op?
“Het geeft vooral heel veel voldoening om iets te kunnen betekenen voor een ander.”

Lijkt het jou leuk om de nieuwe collega van Annelies te worden? Of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met het Steunpunt Vrijwilligerswerk via 073-544 1400 of via vrijwilligerswerk@welzijndemeierij.nl