Het pand van Bekkers advies.
Het pand van Bekkers advies.

Controleer uw voorlopige belasting aanslag

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - De Belastingdienst gaat binnenkort de voorlopige aanslagen sturen voor 2024. Deze gegevens zijn gebaseerd op de informatie van 2 jaar geleden, dus op de gegevens van 2022. Het kan zijn dat deze gegevens niet meer kloppen. Controleer deze aanslag dus goed en ga na of er iets moet worden aangepast. Wanneer moet u bijvoorbeeld iets aanpassen?

- Indien uw hypotheek overgesloten of afgelost is of u heeft een nieuw rentetarief
- Indien uw vermogen in box 3 per 1-1-2024 veel afwijkt (hoger of lager) ten opzichte van 1-1-2022
- Meer of minder inkomen of andere inkomsten zoals pensioen of uitkering
- Indien u in 2023 een kind heeft gekregen
- Indien u bent gaan samenwonen of gescheiden

Moet u voor uw onderneming of als particulier over het voorgaande jaar belasting (bij)betalen? Dan kan de Belastingdienst u belastingrente over het verschuldigde bedrag in rekening brengen. U voorkomt dit door tijdig voldoende belasting te betalen via een voorlopige aanslag. Hiervoor dient u vóór 1 mei 2024 bij de Belastingdienst een verzoek in om een voorlopige aanslag vennootschapsbelasting en/of inkomstenbelasting over 2023. Heeft de Belastingdienst al een voorlopige aanslag 2023 opgelegd, maar is deze naar verwachting te laag? Laat deze aanslag dan vóór 1 april 2024 bijstellen naar het juiste niveau.

U kunt ons bellen met uw (korte) vragen op het gebied van fiscaliteit, (salaris)administratie en personeelsadvisering. U kunt ons ook vinden op Facebook, Instagram en Linkedin. Wij helpen u graag! 

Lucy Bax-Koenders RB
Fiscaal adviseur bij Bekkers Advies
www.bekkersadvies.nl