Afbeelding
Foto: Frank Janssen

Vier tips om je comfortabeler te voelen in bikini

Zakelijk

Wij zijn helemaal voor body positivity en het accepteren van het lichaam waarmee je geboren bent. Iedereen mag er wezen en is mooi op zijn of haar eigen manier. De eerste en belangrijkste stap is dan ook om trots te zijn op jezelf en je lichaam. Soms zijn er echter van die dagen waarop je je net even iets onzekerder voelt. Voor die dagen, kan jij deze tips in je achterhoofd houden.

Een bikini die bij je past
Allereerst is het belangrijk dat je voor een bikini kiest die goed bij je past. Houd daarbij rekening met je lichaamstype en waar jij je in comfortabel voelt. Zou je bijvoorbeeld jouw buik net iets meer willen bedekken? Ga dan voor een badpak of een high waist bikini. Een high waist bikini broekje geeft niet alleen meer dekking, maar past ook nog eens helemaal binnen de laatste trends! Kies altijd een bikini die bij jouw smaak en persoonlijkheid past. Ga dus voor een veilige keuze. Zo zal je je een stuk comfortabeler voelen!

Draag een cover-up
Lig je de hele dag lekker in het zonnetje op het strand of aan het zwembad op vakantie, en draag jij jouw bikini dus de hele dag? Wellicht vind je het dan prettiger om jezelf even te bedekken als je voor een korte wandeling naar de bar of naar het toilet gaat. Een tip is dan ook om tijdelijk even een cover up aan te doen. Een cover up heb je in verschillende stijlen, denk aan een sarong, een strandjurkje of gewoon een comfortabel t-shirt.

Positieve aspecten van je lichaam
Zoals eerder gezegd is het natuurlijk het allerbelangrijkste om positief naar je lichaam te kijken en hier ook trots op te zijn. Naast dat er delen van je lichaam zijn waar je misschien minder blij mee bent, zijn er vast ook zeker wel delen waar je trots op bent. Wij raden je dan ook aan om je op deze delen te focussen. Ben je bijvoorbeeld trots op het bovenste deel van je lichaam, draag dan bijvoorbeeld een zwart bikini broekje en een lekker opvallend topje. Onthoudt: wees dankbaar voor wat je hebt en accepteer jezelf.

Zorg goed voor jezelf
Verder is het natuurlijk altijd belangrijk dat je goed voor jezelf en je lichaam zorgt. Om je een stukje comfortabeler in je badpak te voelen, helpt het vaak bijvoorbeeld al om gezond te eten. Zo voel je je gezonder en mooier en zal je een stuk zelfverzekerder in je bikini of badpak staan. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar wees altijd trots op jezelf. Lukt dit soms even niet? Dan zijn dit de tips die jou kunnen helpen om je een stuk zelfverzekerder te laten voelen.