Afbeelding

Parkeren bij Eindhoven Airport – Een totaaloverzicht

Zakelijk Zakelijk

Voor inwoners in Sint-Oedenrode is Eindhoven Airport een ideale luchthaven. De luchthaven is namelijk minder groot en druk dan Schiphol, wat voor minder lange wachttijden zorgt. Daarnaast ligt de luchthaven op slechts een kwartier rijden, wat de bereikbaarheid uiteraard ten goede komt. Indien jij een vlucht hebt geboekt vanaf Eindhoven Airport dan ben je waarschijnlijk aan het oriënteren naar vervoer en mobiliteit naar de luchthaven. Een rit met de auto vergt natuurlijk ook een parkeerplaats bij de luchthaven. In dit artikel wordt het parkeren bij Eindhoven Airport toegelicht. Zo weet jij precies hoe je kan parkeren, waar je kan parkeren en kan je gemakkelijk een keuze maken.

Verschillende parkeeraanbieders
Voordat de parkeermogelijkheden uitgebreid beschreven gaan worden wordt er eerst een verschil gemaakt tussen de verschillende parkeeraanbieders. Het parkeren Eindhoven Airport kan gedaan worden bij twee verschillende soorten parkeeraanbieders.

Eindhoven Airport: officiële p-parkeerplaatsen
Eindhoven Airport zelf beheert namelijk meerdere parkeerterreinen rondom de luchthaven. Deze parkeerplaats worden ook wel de officiële p-parkeerplaatsen genoemd. Deze parkeerterrein liggen allen op loopafstand en kunnen gereserveerd worden via de luchthaven zelf.

Alternatieve parkeerplaatsen
Er zijn ook alternatieve parkeerplaatsen te vinden rondom en nabij de luchthaven. Deze parkeerplaatsen concurreren met de luchthaven en kunnen dus gezien worden als alternatieve opties. Hier kan geparkeerd worden met behulp van een shuttleservice, een valetservice of simpelweg op loopafstand. Meer informatie over iedere parkeemethode volgt.

Verschillende parkeermethodes
Hierboven werden drie verschillende parkeerservices benoemd. Iedere parkeerservice heeft een eigen karakteristiek proces met zijn eigen voor- en nadelen.

Shuttle parkeren
Een shuttleservice is doorgaans een van de goedkoopste manier van parkeren. Op de dat van je vlucht rijdt je naar het betreffende parkeerterrein en parkeer je jouw auto. Hierna wordt je met een shuttlebus naar Eindhoven Airport gebracht en bij terugkomst wordt je ook weer opgehaald.

Valet parkeren
Een valetservice is een luxe manier van parkeren en hierdoor een duurdere parkeeroptie. Op de dag van vertrek rijdt je naar de valet bufferzone en hier parkeer je jouw auto. Vervolgens wordt je auto geïnspecteerd en overgenomen door een chauffeur. Zodra dit proces is voltooit kan jij direct doorlopen naar de luchthaven.

Parkeren op loopafstand
De gemakkelijkste manier van parkeren vindt je in de vorm van een parkeerplaats op loopafstand. Je rijdt in dit geval simpelweg naar het betreffende parkeerterrein en parkeert hier je auto. Vervolgens loop je direct door naar de luchthaven zonder tussenkomst van een werknemer. Bij terugkomst loop je weer terug en verlaat je simpelweg het terrein.

Verschillende parkeerterreinen
Mocht je ooit in de buurt van de luchthaven zijn geweest dan heb je waarschijnlijk meerdere parkeerterreinen en parkeerbedrijven gezien. Dit betekent in ieder geval dat er genoeg parkeermogelijkheden zijn.

  • Shuttle parkeeropties: Schippersstop, EazzyPark en 1 Stop Parking
  • Valet parkeeropties: Park4You, EazzyPark en Euro Parking
  • Parkeerplaatsen op loopafstand: Park & Fly P24, Park & Fly P26, P0 Eindhoven, P1 Eindhoven, P3 Eindhoven, P4 Eindhoven en P5 Eindhoven

Het is aan te raden om het parkeeraanbod online te vergelijken en tevens online te reserveren. Meer informatie hierover volgt.

Parkeren inclusief of exclusief reservering
Indien je zeker wilt zijn van een parkeerplaats bij Eindhoven Airport dan is het aan te raden dit van tevoren online te reserveren. Op deze manier heb je gegarandeerd een parkeerplaats en kom je niet voor nare verassingen te staan op de dag van vertrek. Daarnaast kunnen de tarieven verschillen voor het parkeren inclusief of exclusief reservering. Via het platform Vliegenenparkeren.nl kan je de parkeermogelijkheden, bij onder andere Eindhoven Airport, online vergelijken én reserveren. Je selecteert je reisdata en verwachte aankomsttijden en het beschikbare parkeeraanbod wordt getoond. Dit beschikbare parkeeraanbod kan vergeleken worden en de gewenste parkeerplaats kan gereserveerd worden. Je ontvang vervolgen een bevestiging, inclusief voucher, waarop alle informatie omtrent het parkeren staat vermeld.

Overige tips
Je wilt jouw reis natuurlijk zo comfortabel mogelijk beginnen en zo min mogelijk stress ervaren. Hier komen deze tips wellicht goed van pas.

  • Houdt rekening met de drukte. De wachttijden kunnen tijdens de drukke zomermaanden enorm oplopen dus vertrek eerder richting de luchthaven dan je normaal gesproken zou doen.
  • Houdt rekening met covid-19 belemmeringen. De regels kunnen snel veranderen en hou deze dan ook goed in de gaten.
  • Check vooraf online in, dit scheelt weer wat wachttijd en bespaart uiteindelijk stress.
  • Pak je handbagage en ruimbagage verstandig in. Houdt rekening met het maximale gewicht en bijvoorbeeld de vloeistoffen in je handbagage.

Kortom; het is verstandig je zo goed mogelijk voor te bereiden voor je vlucht vanaf Eindhoven Airport, dit kan veel tijd, stress en andere problemen voorkomen! Voor meer nieuws in Sint-Oederenrode kan je natuurlijk nog steeds bij ons terecht.