De etalage is aangeplakt met posters.
De etalage is aangeplakt met posters. Foto: Bas Ulehake

Gorillas landt in Rooi: bezorgers gezocht

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Met lede ogen zien we in Nederland het aantal lege winkelpanden langzaam toenemen, en Sint-Oedenrode vormt daarop geen uitzondering. Het lukt maar mondjesmaat om zulke panden een nieuwe winkelbestemming te geven, maar voor het Durlinger-pand is dat gelukt. Vrijdag opent daar namelijk een filiaal van boodschappen-bezorgdienst Gorillas.

Dit nieuws komt een paar dagen na het nieuws dat Jumbo een samenwerking is aangegaan met de bezorgservice, die voornamelijk in grote steden opereert. Misschien dat die naam veel Rooienaren nog niets zegt, maar in grote steden als Amsterdam, Utrecht en Eindhoven zijn de opvallend geklede bezorgers de bekende rugzakken op de fiets al een vertrouwd gezicht aan het worden in het straatbeeld. Omdat hun businessmodel ook na de lockdowns levensvatbaar bleek, wil Gorillas haar diensten gaan uitrollen in de wat kleinere gemeentes. Meierijstad en daarmee Sint-Oedenrode fungeert als pilotgemeente. Daarmee is het de eerste in Nederland, buiten de grote steden om van meer dan 250.000 inwoners.

De kracht van hun concept is dat ze boodschappen gratis aan huis bezorgen, inclusief verse en biologische producten, voor dezelfde prijs als in de supermarkt. En nog supersnel ook: binnen tien minuten in de bebouwde kom, maximaal achttien minuten daarbuiten. Om ook als filiaal een vliegende start te kunnen maken, zoeken ze met vliegende spoed bezorgers. Belangstellenden kunnen zich vrijdag persoonlijk melden bij het filiaal aan de Heuvel 15b, in het centrum van Sint-Oedenrode. 


Afbeelding
Afbeelding