Een sfeerimpressie van echt Frietfeest-moment.
Een sfeerimpressie van echt Frietfeest-moment.

Frietfeest zoekt franchisenemer: “Overal waar je komt zijn de mensen blij”

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Deze uitspraak is van Jelle van Demen uit Ravenstein. Zijn familie is al vanaf 2013 franchisenemer van Frietfeest uit Sint-Oedenrode. Hij weet dan ook als geen ander wat het werk hem brengt. Voor de regio rondom Sint-Oedenrode zoekt het concept van mobiele frietwagens een nieuwe uitbater.

Stephan de Vries begon zo’n veertien jaar geleden met Frietfeest. Het bleek een schot in de roos. Het idee van mobiele frietwagens bestond natuurlijk al langer, maar niet op de manier zoals de Nijnselaar voor ogen had. Een opvallend en kleurrijk logo, een handige website en natuurlijk de lekkerste friet en snacks. Al snel groeide hij uit tot een wagenpark van vier mobiele frietwagens in de regio Meierijstad, Eindhoven, Uden, Den Bosch en natuurlijk op andere plekken, waar ze hem ook maar nodig hadden. Het bracht hem op het idee om er een franchiseconcept van te maken. “De ondernemers betalen een vaste fee en er worden aantrekkelijke afspraken gemaakt voor het gebruik van een frietwagen. Degene die nu instapt heeft in ieder geval een goedgevulde klantenportefeuille, opgebouwd vanaf 2008”, belooft Stephan.

Natuurlijk was het ook voor deze branche peentjes zweten de afgelopen jaren. Corona zorgde voor een flinke dip, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. Stephan: “Er waren bijna geen particuliere klanten meer, maar gelukkig konden we voor instanties en grote (bouw)bedrijven aan de gang blijven. Ze zijn steeds zuiniger op personeel en willen hen dan ook graag verwennen.” Ook Jelle beaamt dat de eerste aanvragen voor april, mei en juni weer binnen komen. Hij heeft er zin in, want de vrijheid van ondernemen én het soort werk motiveren hem. “Het is heel gevarieerd. Je komt echt overal; braderieën, bedrijven, een sweet 16 party of een bruiloft. Je kunt het zo gek niet noemen.” Ook dat noemt Stephan als pluspunt, maar ook het feit dat Frietfeest een goede reputatie heeft en de franchiser direct in een gespreid bedje terecht komt.

Jelle onderbouwt het nut van een franchiseconcept als Frietfeest. “Het fijne is dat je op de organisatie terug kunt vallen voor advies. En daarnaast helpen de franchisers elkaar. Wanneer je een grote klus aan kunt nemen voor meerdere wagens, springen anderen bij.”

Heb je interesse om in de regio Meierijstad – Eindhoven – Uden een wagen van Frietfeest te runnen? Meld je dan aan via info@frietfeest.nl of bel met 06-51601912.