Bij Primera kan ook gepind worden.
Bij Primera kan ook gepind worden. Foto: Nienke Habraken

Gemeente wenst derde pinautomaat, Geldmaat zegt nee

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – Sinds de pinautomaten van Rabobank aan de Markt weg zijn gehaald, klagen veel Rooienaren over het gebrek aan een pinautomaat in het straatbeeld. Hoewel voor veel burgers de pinautomaten in Primera en Albert Heijn voldoen, is er ook een groep dit er op mispakt na sluitingstijd van de winkels. De gemeente heeft de wens voor een automaat neergelegd bij Geldmaat. Daar zeggen ze vooralsnog ‘nee’ tegen het verzoek.

Hoewel er dus een wens ligt van gemeente Meierijstad is het plaatsen van een derde Geldmaat in Sint-Oedenrode op dit moment, volgens Geldmaat, niet aan de orde. Geldmaat geeft aan dat de situatie steeds opnieuw beoordeeld wordt en dat ze ontwikkelingen in de gaten houdt.

Op dit moment zijn er in de kern Sint-Oedenrode twee locaties met een Geldmaat; bij de Albert Heijn op de Markt en bij de Primera op de Borchgrave. Vooral de Albert Heijn heeft ruime openingstijden, op alle dagen van de week. Dat biedt veel mensen de mogelijkheid om te pinnen. Overigens zijn, volgens Geldmaat, de meeste geldautomaten vanaf eind 2019 tussen 23.00 uur en 7.00 uur uit veiligheidsoverwegingen sowieso gesloten. Geldmaat heeft hierover maar zeer weinig klachten ontvangen. De instantie bekijkt periodiek of het besluit uit 2019 teruggedraaid moet worden.