Afbeelding
Foto:

Wat moet er allemaal geregeld worden bij een verhuizing?

Zakelijk Zakelijk

Gaat u binnenkort verhuizen? Van het inpakken tot het vinden van een opslagruimte, er zijn eindeloos veel dingen die je moet doen wanneer je naar een nieuwe woning verhuisd. Hulp nodig bij het vinden van een goed verhuisbedrijf? Er zijn verschillende websites die je kunt raadplegen om alles soepel te laten verlopen. Verder geven we je hier een aantal punten waar je op kan letten bij het organiseren van een verhuizing.

Verander de sloten
Vergeet niet de sloten te veranderen als je naar een nieuw huis verhuisd. Van schoonmakers tot buren, het is niet te zeggen aan wie de vorige eigenaars hun sleutels hebben gegeven. Voor de veiligheid is het belangrijk dat je zo snel mogelijk een slotenmaker in de arm neemt om de sleutel van het huis te vervangen.

Controleer rookmelders en installeer koolmonoxidemelders
Bij alle opwinding rond een verhuizing is het gemakkelijk om noodzakelijke veiligheidsmaatregelen te vergeten. Controleer bij het betrekken van je nieuwe woning de batterijen van alle rookmelders en vervang ze indien nodig. Bestel ook een aantal koolmonoxidemelders voordat je verhuist. Je zou er minstens één op elke verdieping van je huis moeten installeren.

Verken je buurt en ontmoet de buren
Na het verhuizen naar een nieuwe buurt, is het belangrijk dat je de buurt verkent. Zoek de plaatselijke kruidenier, koffiezaakje en de bouwmarkt op. Laat je hond uit en ontmoet de buren. Ontdek een nieuwe hardlooproute. Wat je ook doet, ga niet binnen zitten wachten tot mensen zich aan je voorstellen. Ga naar buiten en maak kennis met je nieuwe omgeving.

Verander je adres
Van het factuuradres voor je creditcard tot je post, het is belangrijk dat je je adres wijzigt zodra je ergens anders intrekt. Je kunt de nieuwe bewoners van je oude huis vragen of zij eventuele post die aan jou is geadresseerd kunnen doorsturen. Vraag je makelaar welke instanties je allemaal in moet lichten, zij hebben hier veel ervaring mee.

Verf het huis
Vergeet niet om “schilderen” bovenaan je checklist te zetten voor je verhuizing. Of je nu besluit om het huis door een vakman te laten verven voordat je er intrekt of dat je het zelf wilt doen nadat je er bent ingetrokken, zorg ervoor dat je een verfplan hebt. Voordat je een keuze maakt uit de kleuren, ga je naar de plaatselijke verfwinkel om een aantal verfmonsters te kopen. Zorg ervoor dat je de stalen op de muur schildert voordat je een kleur kiest. De reden? Verfkleuren zien er anders uit in verschillende lichtinvallen, dus het is belangrijk dat je een proefstukje in de kamer uitprobeert, voordat u zich volledig vastlegt.

Hopelijk kun je uit de voeten met deze handigheidjes. Veel succes met de aanstaande verhuizing en geniet van je nieuwe woning!