Connie Smits.
Connie Smits. Foto: Jos van Nunen

‘Ik bezoek vaak musea, maar doe ook veel online kennis op’

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - We zijn alweer toe aan de volgende ronde van de rubriek ‘Hoe Sint-Oedenrode onderneemt...’ Een samenwerking tussen BtB Sint-Oedenrode en DeMooiRooiKrant. Er zijn ook branches die moeilijk zijn in te delen in een bepaalde categorie. Deze keer wordt webdevelopment, design en ICT gerelateerde aangestipt. Connie Smits is de eerste die verteld over haar bedrijf.

Omschrijf je bedrijf eens 
Ik help bedrijven en organisaties visueel goed zichtbaar te zijn voor hun (potentiële) klanten. Ik ontwerp logo’s en huisstijlen die naadloos aansluiten bij de kernwaarden van het bedrijf én die ook hun klanten aanspreken. Een huisstijl is de basis van de identiteit van een bedrijf. Van daaruit ontwerp ik allerlei offline en online communicatiemiddelen. Denk aan boeken, (interactieve) jaarverslagen, brochures, websites of belettering van een pand. Ik ontwerp en begeleid (huisstijl)projecten van A tot Z maar ik heb wel andere professionals nodig voor de productie van communicatiemiddelen. Ik werk veel samen met ervaren tekstschrijvers, fotografen en webbouwers. Dat maakt mijn werk zo leuk en veelzijdig. Om bedrijven snel inzicht te geven of de huisstijl nog bij hen past heb ik een gratis quick huisstijlscan ontwikkeld. Ter plekke geef ik advies over mogelijke verbeteringen.

Waar haal je het meest plezier uit en waarom?
Het allerleukste vind ik om met een leeg vel te beginnen en te ‘spelen’ met vormen, letters en kleuren. Uiteindelijk komen al deze ingrediënten samen in een logo en huisstijl die passen bij waar de klant voor staat. Ik geniet van de reis die ik met mijn klanten maak: van het allereerste gesprek, concept, schetsontwerp tot de uitvoering. En de trots als dat allemaal gelukt is. Ook leg ik graag verbindingen tussen ondernemers die elkaar nog niet kennen maar wel van betekenis voor elkaar kunnen zijn.

Wat zijn je ambities?
Natuurlijk veel mooie en doeltreffende logo’s en huisstijlen blijven maken en mijn bedrijf nog duurzamer maken. Een ambitie springt er wel uit: graag wil ik een boek vormgeven met daarin mijn eigen illustraties met eventueel verhalen van anderen.

Hoe blijf je bij…?
Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen. Ik bezoek vaak musea, maar doe ook veel online kennis op, spar met andere ontwerpers en volg momenteel een cursus illustreren. Inspiratie haal ik ook uit mijn netwerk, relaties en klanten.