Kelly Mansvelders en Joost de Vaan.
Kelly Mansvelders en Joost de Vaan. Foto:

Fysiotherapie De Meierij maakt succesvolle stap naar Schijndel

Zakelijk Zakelijk

Meierijstad - Het is alweer een jaar geleden dat Joost de Vaan van fysiotherapie De Meierij Fysio-S in Schijndel overnam. Praktijkmanager Kelly Mansvelders kijkt tevreden terug op de eerste periode. “We merken dat we een goede keus gemaakt hebben”, zegt ze over de stap. En dan doelt ze niet alleen op het feit dat ze gegroeid zijn van één naar zes fysiotherapeuten.

Frank van Nuland en Hans Manders waren de eigenaren van Fysio-S. Van Nuland is bij de nieuwe praktijk blijven werken. Voor de bestaande klantenkring voelt dat nog steeds vertrouwd. Maar ondertussen is er een heel nieuw bestand, want de disciplines zijn uitgebreid en dat levert automatisch meer cliënten op. Kelly: “In Sint-Oedenrode kwamen veel mensen uit Schijndel. Vooral voor de afdeling oncologie. Onze filosofie is om zorg zo dichtbij mogelijk aan te bieden. Daarom namen we de praktijk in Schijndel over. Binnen een jaar hebben we zes fysiotherapeuten rondlopen. Behalve oncologie hebben we ook experts op het gebied van manuele therapie, kinderfysio en oedeemtherapie in huis.”

Onder één dak
Ze vervolgt enthousiast haar verhaal: “Naast ons team van fysiotherapeuten werken we ook in Schijndel hard om de beste zorg zo dichtbij mogelijk te leveren. Naast fysiotherapie, werken wij tevens met andere zorgdisciplines samen vanuit Gezondheidscentrum de Meierij, waarvan er inmiddels veel al in de Bunderstraat werken: Podotherapie de Meierij, Schoenexperts orthopedische schoenen, Diëtistenpraktijk Suzanne Bekkers en Ergotherapie van Dam.” Net als in Sint-Oedenrode is er dus een compleet Gezondheidscentrum aan het ontstaan. Cliënten kunnen onder één dak geholpen worden door meerdere disciplines. Past alles nog wel binnen dezelfde muren? “Haha, het is soms passen en meten, maar we zijn al wel aan het kijken of we een extra behandelkamer kunnen realiseren. Er komt dus een kleine verbouwing aan”, weet de praktijkmanager alvast te verklappen.

Doel
Een automatische doelstelling voor komend jaar is de zorg die nodig is ook aan te gaan bieden. “Wie weet hebben we ons personeelsbestand wel verdubbeld volgend jaar”, knipoogt Kelly, “Maar dat is geen doel op zich hoor. We kijken terug op een prachtig eerste jaar met veel groei. We kijken uit naar een mooie toekomst en een voortzetting van onze prettige samenwerking met u als zorgverlener.”

Fysiotherapie de Meierij, Bunderstraat 22-01, Schijndel, Borchmolendijk 1, Sint Oedenrode, 0413-471227, info@fysiotherapiedemeierij.nl en www.fysiotherapiedemeierij.nl.