Silvie van der Schoot is trots!
Silvie van der Schoot is trots! Foto: Jos van Nunen

Bloembinderij De Keizerskroon meest duurzame bloemist van Meierijstad

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Met trots kreeg Silvie van der Schoot, eigenaresse van Bloembinderij De Keizerskroon, deze zomer het gouden certificaat ‘Barometer Duurzame Bloemist’ overhandigd. Dit is bijzonder, maar weinig bedrijven weten dit te behalen. Met dit certificaat is ze de meest duurzame bloemist van Meierijstad.

FleurOp, de verzendorganisatie waar De Keizerskroon bij is aangesloten, is veel bezig met duurzaamheid. Zo stellen zij het als verplichting om de certificaten te halen. “Voor ons was het geen probleem. Ik vind duurzaamheid heel belangrijk. We werken met bloemen en planten, de natuur is voor ons een inspiratiebron”, vertelt Silvie. Eén van de dingen die ze nog moesten aanpakken lag bij de inkoop. De bedrijven waar de Keizerskroon haar producten haalt hebben een keurmerk nodig, daarmee kan Silvie zien wat ze inkoopt. “We hebben van alle bedrijven dat certificaat moeten aantonen. Administratief was het veel werk”, aldus de eigenaresse. “Duurzaamheid sijpelt overal doorheen. Van verpakking materiaal naar afwasmiddel. Het gouden certificaat is heel bijzonder, ik ben echt trots.”

Het certificaat kan je behalen door genoeg punten te behalen. De organisatie SGS houdt een puntentelling bij. De aanpassingen gingen hen makkelijk af. Silvie en haar personeel focussen al lang op duurzaamheid. Zo zijn tijdens de verbouwing van een aantal jaar geleden alle lampen vervangen door LED verlichting, is de meterkast vernieuwd en maken ze gebruik van groene stroom. Daarnaast rijdt Silvie rond in een eco-bus. “Bij het inpakken gebruiken we al lange tijd geen lint. We gebruiken een skeletblaadje. We plakken de nerven van een blad op de verpakking. Het is leuk om te zien dat we met zó weinig extra moeite heel makkelijk kunnen laten zien hoe duurzaam we zijn.”