Afbeelding
Foto: Jeroen van de Sande

‘Alles draait om balans’

Zakelijk Op de koffie bij...

Sint-Oedenrode / Schijndel - Het is zowat de eerste volle zomerdag wanneer ik mijn auto de Neerlandstraat in Schijndel indraai. Yannick Langeslag heeft me uitgenodigd voor een kop koffie. Zoiets sla ik nooit af, vooral niet als iemand een goed verhaal heeft waar iedereen profijt van kan hebben. Yannick staat voor de ingang van TeamFysiotherapie Burgerhof en geniet duidelijk van de zonnestralen. Zijn pas gestarte bedrijf SterkFit is in het pand gevestigd en de kersverse ondernemer kan niet wachten om mij er over te vertellen. Niet veel later praat hij honderduit...

Door: Jeroen van de Sande

Yannick – die al tien jaar in de fitnesswereld werkzaam is - ziet er afgetraind uit, maar dat is niet altijd zo geweest. “Ik heb een grove bouw”, begint hij zijn verhaal. “Ik heb dan ook de potentie om snel zwaar te worden. Er is een periode geweest dat ik 110 kg woog. Dat was voor mij het moment om er iets aan te gaan doen. Ik nam contact op met een personal trainer. Voor mij de eerste kennismaking met trainen en afvallen.” Al snel vlogen de kilo’s er af en Yannick voelde zich steeds beter. Door het sporten, maar vooral ook door het gezonder leven. Van 1 op 1 trainingen schakelde hij over op groepslessen. Dat was beter te betalen. Hij was er vaak en had er duidelijk feeling voor. Dat wisten de andere sporters inmiddels ook, want ze vroegen steeds vaker aan Yannick hoe ze het moesten aanpakken. Hij gaf ze met veel plezier uitleg, maar het zette hem ook aan het denken…

In zijn eigen tijd begon Yannick met het begeleiden van vrienden en kennissen en ondertussen startte hij een opleiding tot gewichtsconsulent. Inmiddels is hij klaar met de opleiding. Iets wat hem onderscheidt van andere personal trainers. “Alles draait om balans. Je kunt nog zoveel sporten, maar als je eetpatroon niet goed is dan heb je er nog niets aan. Samen met mijn cliënten ga ik focussen op een stuk voeding en gewoonten. Vaak hebben mensen niet in de gaten wat ze ‘verkeerd’ doen. Via een makkelijke en persoonlijke app houden we precies bij wat iemand eet en ik geef adviezen.” Yannick laat de professionele app zien. Het ziet er gelikt uit! “Het mooie is”, voegt Yannick toe. “Tijdens het sporten heb ik de tablet bij de hand met daarop de exacte gegevens van de persoon. Zo kunnen we altijd bijsturen en kan ik het beste adviseren.” Wil iemand alleen trainen of alleen voedingsadvies? Dat is ook mogelijk.

Yannick weet door zijn studie veel over voeding en kan daar mensen écht mee helpen. Terwijl ik een slok neem van mijn koffie zegt hij bloedserieus… “Er zijn duizenden diëten. Mijn advies: zet daar maar een streep door. Ik help met gericht aankomen of afvallen op een manier die het best past bij de behoeftes van een persoon. En is het werkbaar om voor langere termijn vast te houden? Die vraag stel ik dan ook altijd. Tijdens een intake nemen we samen alles door en zo maken we een plan. Natuurlijk moet je er iets voor gaan laten, maar het is echt niet zo dat je niets meer mag. Wanneer er behoefte aan is, kan ik een plan maken voor iemand wat hij of zij kan eten. Dan zitten er zelfs voorstellen bij van bepaalde gerechten die overigens heel lekker zijn.” Maar alles valt of staat met discipline? Ik stel Yannick min of meer die vraag en hij beaamt het. “Iedereen krijgt wel een terugslag, maar dan is het ook aan mij om te blijven helpen en motiveren”, komt de personal trainer weer in hem boven.

SterkFit geeft 1 op 1 trainingen maar ook 1 op 2. Dat is niet alleen gezelliger, maar ook voordeliger. De ruimte die Yannick huurt in de praktijk wordt binnenkort gevuld met gloednieuwe apparaten. Dan is Yannick er al helemáál klaar voor, al kan hij voorlopig goed vooruit met de apparaten die er nu nog staan. De laatste stap is het maken van de foto in de deuropening van zijn domein. Yannick traint veel liever, ik snap hem wel, want hij is zo gedreven dat hij liefst aan de slag wil. Misschien wil jij bewuster gaan leven? Dan geef ik een advies: bel z.s.m. met SterkFit.