Emile Kalmann en Steffie v.d. Braak maken de items bij zeven kledingzaken.
Emile Kalmann en Steffie v.d. Braak maken de items bij zeven kledingzaken. Foto: Jeroen van de Sande

Online kledingverkoop om lokale winkels te steunen

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode - Het gordijntje gaat open. Compleet gestyled komt Steffie van den Braak uit het pashokje van You! Fashion for Women. Pal voor haar neus laat Emile Kalmann de camera draaien. Wat soepele heupbewegingen en een leuke glimlach moeten komende zaterdag kijkers over de streep trekken. Om dat ene bloesje te kopen, of om die kekke tas binnen te hengelen. Na vele uren draaien en showen hebben Emile en Steffie hun programma voor de allereerste Fashion Live Shop Rooi bijna klaar. Vanaf 20.00 uur wordt deze uitgezonden op YouTube. Het doel? Zoveel mogelijk kleding en accessoires verkopen, zodat Rooise kledingzaken er mee geholpen zijn.

Emile is het brein achter deze actie voor de plaatselijke winkeliers. “Ik zag een interview van Marion (eigenaresse You! Fashion red.) op Omroep Meierij. Ze vroeg zich af hoe ze van haar voorraad af kon komen. Toen dacht ik: ‘Ik kan de hele dag Dumpert F5’en óf ik kan helpen. Uiteindelijk kwam ik op het idee van een kledingveiling online. Omdat Steffie op dit moment ook bijna geen werk heeft, besloten we om het samen op te pakken”, legt Emile uit. Inmiddels is het format iets veranderd. Een veiling zou te lang duren. Nu komen zeven winkeliers (You! Fashion, Gerits mode, Switch, Lenn Fashion, Shoeby, Stapperz en Kiddooz en Caprice Mode) aan het woord die hun waren aan de man brengen. Kijkers kunnen dan via de app een bestelling plaatsen. “Natuurlijk staat het ze vrij om dat bedrag te verhogen. Het is namelijk ook bedoeld als steunactie voor de winkeliers die het nu niet bepaald makkelijk hebben”, roept de cameraman op.

Iedere ondernemer wordt in een filmpje voorgesteld. Daarna krijgen ze de kans om meerdere producten te tonen in de hoop dat er druk besteld wordt. De Rooise kledingzaken zijn op dit moment actief met online verkoop of windowshopping. Ze rijden het dorp door om kleding en andere spullen bij de mensen thuis te brengen. Fashion Live Shop Rooi moet er voor zorgen dat ze van nog meer voorraad afkomen, want de voorjaarscollectie staat al te dringen.

Fashion Live Shop Rooi – zaterdag 6 februari – YouTube kanaal Natuurlijk! Sint-Oedenrode