Afbeelding

Meer bezoekers dan ooit op www.mooirooi.nl

Zakelijk Zakelijk

Sint-Oedenrode – MooiRooi.nl beleeft een topjaar qua bezoekersaantallen. Terwijl de lokale nieuwssite vorig jaar een recordaantal van ongeveer 3.500.000 pageviews mocht noteren, is dat aantal nu al ruimschoots gepasseerd. De verwachting is dat MooiRooi.nl dit jaar minimaal 5.000.000 pageviews gaat halen. Een absoluut record.

Het onderstreept de populariteit van de website die lang niet alleen lokaal wordt gelezen. Het record heeft twee oorzaken. We nemen ze even met u door.

1. Corona
Toen de coronacrisis in maart, april en mei deze regio lamlegde, kwamen veel mensen thuis te zitten. Daardoor hadden ze meer tijd om te lezen, ook op internet. DeMooiRooiKrant en MooiRooi.nl fungeerden als belangrijke informatiebron. Dat is normaal ook het geval, maar in de crisismaanden gaf MooiRooi veel extra informatie door vanuit huisartsen, het RIVM en de overheid en schreef het over lokale initiatieven. De redactie voelde de crisis ook, sloot drie weken de deuren, maar werkte op de achtergrond met passie aan het vullen van de informatiebronnen, zodat Sint-Oedenrode op de hoogte was én steun kon halen uit verhalen en interviews. Tienduizend bezoekers per dag waren geen uitzondering.

2. Nieuwe website
Begin dit jaar, pal voor de coronacrisis, lanceerden we een nieuwe website. De vorige site was verouderd. Het is altijd even wennen aan een nieuwe omgeving, maar de nieuwe site is moderner en meer overzichtelijk. Die terugkoppeling kregen we ook van onze lezers. Door de omzetting merken we dat mensen langer op MooiRooi.nl rondneuzen en dat het gebruikersgemak is vergroot. Dat zorgt er uiteindelijk voor dat bezoekers vaker terugkeren. Het is dus een goede zet geweest!

Extra aandacht voor bedrijven
Bijna honderdvijftig bedrijven hebben zich aangemeld bij de MooiRooi.nl bedrijvengids. Voor een beperkt bedrag van €12,50 per maand staan ze met een bedrijfspresentatie op www.mooirooi.nl. Ook in de vernieuwde website is daar een aparte plaats voor ingericht. Nog overzichtelijker en nog beter vindbaar. Bedrijven presenteren zich middels een tekst, foto, logo en adresgegevens. Vooral de link naar de eigen website en de meerdere zoekwoorden zijn in Google belangrijk om je vindbaarheid te vergroten. Dat komt vooral omdat we een erg druk bezochte website zijn met gemiddeld 4.500 unieke bezoekers per dag. Op de website is ook nog op meerdere plekken plaats voor advertentiebanners. Die zijn per dag af te nemen, maar ook per week, per maand of per jaar. Het is een extra en belangrijke manier om bepaalde doelgroepen te bereiken. De attentiewaarde op MooiRooi.nl is heel groot, vooral als de advertentie of banner er goed uit ziet of een sterke actie bevat. Het zorgt voor duizenden views en vele tientallen doorkliks.

Bent u ondernemer en wilt u informatie over adverteren op de druk bezochte website MooiRooi.nl? Bel dan naar 0413-479322 of mail naar redactie@demooirooikrant.nl